З 26 лютого по 1 березня 2023 року проходив ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики. До участі в змаганнях були залучені понад 100 учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградської області – призерів ІІ етапу. Цього року олімпіада проходила в дистанційному режимі: учасникам на початку роботи надіслали завдання і визначили граничний час подачі розв’язків.

Традиційно змагання відбувались у два тури. У першому учасникам було запропоновано розв’язати ряд теоретичних задач із різноманітних тем шкільного курсу фізики.

У другому (практичному) тур учні виконували завдання, які полягали в проведенні експериментів за допомогою запропонованого їм доступного у домашніх умовах обладнання.

По закінченню часу, відведеного для надсилання виконаних завдань і їх шифрування, розпочалась робота журі.

На початку роботи журі визначило правила перевірки і критерії оцінювання робіт. Оскільки олімпіада дистанційна, то за допомогою комп’ютерів  розглядались електронні копії робіт, аналізувалось також дотримання академічної доброчесності.

1FE3C12A9081

У складі журі олімпіади пліч о пліч з досвідченими освітянами області активно працювали викладачі кафедри природничих наук і методик їхнього навчання ЦДУ ім. В. Винниченка:

Садовий М.І. – доктор педагогічних наук, професор, голова журі;

Трифонова О.М. – доктор педагогічних наук, доцент, член журі;

Чінчой О.О. – кандидат педагогічних наук, доцент, член журі;

Волчанський О.В. – кандидат фізико-математичних наук, доцент, експерт-консультант.

3C4701

За підсумками двох турів було визначено переможців олімпіади та кандидатів до участі у Всеукраїнському етапі олімпіади.  

Зокрема, лауреатом диплому І ступеня визнано учня 10 класу нашого Наукового ліцею Михайла Скічка. Він буде представляти Кіровоградську область на Всеукраїнському етапі олімпіади. 

Тож вітаємо переможців олімпіади. Бажаємо учням та їх учителям подальших успіхів і творчих злетів!

Інформацію підготував доцент кафедри  природничих наук і методик їхнього навчання О.В.Волчанський