Студенти факультету математики, природничих наук та технологій Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка Денис Павлюк (спеціальність: Професійна освіта (Цифрові технології), Владислав Губар (спеціальність: Середня освіта (Трудове навчання та технології), Дарія Решетнікова (спеціальність: Середня освіта (Інформатика) та Артем Руденко (спеціальність: Комп’ютерні науки) з метою залучення учнів-слухачів до гуртка робототехніки та відповідних курсів створили проєкт «Krop_Robots». У рамках цього проєкту студенти відвідують заклади освіти.

1

21 лютого Денис Павлюк, Владислав Губар та Артем Руденко, які є одними з засновників команди Krop_Robots прибули до бібліотеки Маланюка, щоб розповісти про свій проект та дати дітям можливість покерувати роботами!

Команда Krop_Robots провела захоплюючу презентацію роботів для дітей у бібліотеці Маланюка під час святкування Масляної. Діти від усіх вікових категорій були захоплені, коли побачили цих роботів, які можуть рухатися та виконувати різні завдання.

2

Під час заходу команда Krop_Robots розповідала про те, як вони створювали роботів під час занять на наукових гуртках факультету математики, природничих наук та технологій Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка:

– Основи автоматизованих систем і робототехніки (науковий керівник: д.пед.н., проф. М.І.Садовий);

– Застосування апаратно-обчислювальних платформ для створення роботизованих систем (науковий керівник: к.пед.н. Д.В.Соменко);

– Цифровізація освіти та STEM-технології (науковий керівник: д.пед.н., проф. О.М.Трифонова).

Команда Krop_Robots продемонструвала функціональні можливості роботів. Діти мали змогу навчитися керувати роботами та дізнатися більше про їхню роботу.

Цей захід був не тільки цікавим та пізнавальним, але й допоміг учням розвинути свої навички у сфері технологій та програмування. Слухачі були дуже захоплені тим як механізовані системи виконують завдання, навіть самі спробували керувати ними.

Організатори заходу відзначили, що це була чудова нагода допомогти дітям пізнати світ технологій та заохотити їх до майбутнього освоєння цього напрямку. Колектив бібліотеки Маланюка висловив подяку команді Krop_Robots за проведення цікавої та пізнавальної презентації роботів і запропонував співпрацю!

Але команда Krop_Robots на цьому не зупинилася. Весна почалася для наших студентів дуже активною, Денис Павлюк та Владислав Губар відвідали низку закладів із презентацією нашого університету та свого проєкту.

Так, лише 01 березня 2023 року команда Krop_Robots провела захід у приватній школі Мозаїка.

3456789

01 березня наші студенти продовжили свою подорож. Вони відвідали заклади освіти з метою залучення слухачів до робототехніки та курсів, які створюються нашими студентами. Команда Krop_Robots провела презентацію роботів у клубі Гамбіт. Так, Владислав Губар розповів про особистий досвід участі у змаганнях роботів. Учасники мали можливість поспілкуватися з членами команди Krop_Robots та поставити запитання про робототехніку, програмування та інші технічні аспекти. Крім того, було проведено демонстрації технічних можливостей роботів, їхньої швидкості, маневреності, точності.

Команда Krop_Robots зібрала багато компліментів та позитивних відгуків. Презентація роботів та команди Krop_Robots стала чудовою нагодою для того, щоб показати, наскільки робототехніка може бути захопливою та цікавою сферою, яка розвиває навички та інтереси в галузі науки та техніки.

1011121314

Цього ж дня, команда Krop_Robots презентувала роботів у спортивному клубі Гірник. Захід став чудовою нагодою для того, щоб продемонструвати можливості робототехніки та підвищити інтерес до цієї галузі серед широкої громадськості.

Команда Krop_Robots висловлює подяку міській раді, особливо Катерині Черкаській, за організацію заходу.

15161719

Організовані зустрічі є цікавими та пізнавальними для всіх учасників. Команда Krop_Robots продемонструвала робототехніку як цікавий напрям, що допоможе учням розвивати свої навички й інтереси в галузі науки та техніки.

Команда Krop_Robots запрошує всіх приєднуватися та слідкувати за новинами у Телеграм: https://t.me/krop_robots

Інформацію підготували студенти Денис Павлюк, Владислав Губар, Дарія Решетнікова, Артем Руденко