Тридцятого листопада 2022 року  студенти з групи ЦТ20Б спеціальності 015 Професійна освіта (Цифрові технології) продовжили приймати участь у заході під назвою «Профорієнтаційна презентація університету». Делегація студентів та викладачів Центральноукраїнського державного університету ім. В. Винниченка прибула спочатку до селища Соколівське. Цей візит став передостаннім із запланованих поїздок до міст і селищ Кіровоградської області, щоб презентувати наш університет майбутнім абітурієнтам у 2022 році.

Під час виступу, студенти Островський Роман та Павлюк Денис презентували улюбленого всіма робота – Ладифі, а також робота з камерою. Ці розробки були зібрані студентами спеціальності 015 Професійна освіта (Цифрові технології) під керівництвом викладача робототехніки Соменка Дмитра Вікторовича. Глядачам було запропоновано  прийняти участь в їх керуванні. Під час керування роботів, студенти розповіли про історію створення цих роботів, а також про основні їх функціональні можливості. Наприклад, основна функція Ладифі – це робити «кусь», а функція робота з камерою – зйомка і пересування вулицею або у задимлених приміщеннях за допомогою інтерфейсу керування на мобільному пристрої, тощо.

Здобувачів освіти ознайомили з тим, що наші студенти займаються робототехнікою, програмують роботів, а також активно співпрацюють з відділом протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області Департаменту кіберполіції НПУ. Павлюк Денис, особа яка є координатором групи студентів від університету, розповів за проєкт «Мрія» та ознайомив глядачів з відео матеріалом від департаменту кіберполіції, а також запропонував бажаючим долучитися до команди. Також, студент провів інтерактивне завдання для глядачів. Він продемонстрував гру – «Котяцький драйв», а також запропонував знайти кота, який був на демонстрації екрану за допомогою мобільного пристрою. Здобувачі освіти з зацікавленістю долучилися до його завдання. Кожен з учасників інтерактивних завдань отримали нагороди від нашого університету. Вкінці, Денис наголосив за тому, що кожен українець – ВОЇН на своєму фронті, а фронт команди групи студентів від університету – інформаційний.

Після завершення нашого виступу, здобувачі освіти, а також їх викладачі подякували студентам за демонстрацію розробок від нашого факультету, а також з ознайомленням інформаційного фронту!

На наступний день, студенти групи ЦТ20Б спеціальності 015 Професійна освіта (Цифрові технології) продовжили мандрівку свою Кіровоградщиною у заході під назвою «Профорієнтаційна презентація університету». Делегація студентів та викладачів Центральноукраїнського  державного університету ім. В. Винниченка прибула до наступного пункту призначення у цьому семестрі, а саме – Олександрівка.

Наші студенти підготувалися до виступу створивши міні стенд, який виконував роль виставки роботів, Роман та Денис вийшли на сцену з роботом Ладифі і розпочали презентацію. Вони розповіли про виробничу практику групи 015 Професійна освіта (Цифрові технології), а також про 3-D друк і наголосили на тому, що компанія «Bayraktar» створює власних безпілотників за допомогою 3-D друкування. Павлюк Денис ознайомив глядачів з презентацією, в якій були присутні відео-матеріали про те, що таке проєкт «Мрія», а також він розповів слухачам, які результати були досягнуті під час роботи з групою студентів нашого університету. Паралельно з його розповіддю, Роман вирішив використати робота Ладифі у дії, і розпочав керувати ним. Приблизившись роботом до свого колеги, він обережно наблизився щелепою «кусаки» до його ноги та зробив фірмений – «кусь». Глядачам це сподобалося, а також запам’яталося.

Після виступу, вся зала наповнилася оплесками, і наші студенти подякували за теплий прийом. Після виступу наша делегація університету повернулася на сцену повним колективом. Викладачі подякували за візит до їхнього закладу освіти, а також відзначили про те, що навіть у такий важкий час, ми – рухаємося вперед!

Ось так і завершився «Марш роботів Кіровоградщиною 2022»! Але у наступному навчальному семестрі наші студенти пообіцяли повернутися до нової мандрівки…з новою розробкою від нашого факультету!

изображение viber 2022 12 08 23 08 38 659изображение viber 2022 12 08 23 08 39 725изображение viber 2022 12 08 23 08 41 518изображение viber 2022 12 08 23 11 30 260изображение viber 2022 12 08 23 11 30 374

Інформацію підготували студенти групи ЦТ20Б Островський Роман та Павлюк Денис