На початку грудня 2022 року на базі кафедри математики та методики її навчання вкотре зібралися учасники науково-методичного семінару «Актуальні проблеми навчання математики, інформатики та економіки».

У семінарі взяли участь члени кафедри математики та методики її навчання та близько 35 вчителів математики з різних областей України.

Присутнi 1Присутнi 2

Учасників семінару «Актуальні проблеми навчання математик, інформатики та економіки» привітала голова засідання семінару завідувачка кафедри математики та методики її навчання, доктор педагогічних наук, доцент кафедри математики та методики її навчання Юлія Володимирівна Ботузова.

Спікером цього засідання семінару була Людмила Іванівна Яременко – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри прикладної математики, доцент кафедри математики та методики її навчання, вчитель математики, вчитель вищої категорії. Л.І. Яременко запропонувала для обговорення тему «Підготовка учнів старших класів художньо-естетичного профілю до ЗНО з математики засобами тестування».

 На початку своєї доповіді Л.І. Яременко ознайомила учасників семінару

з основами визначення рівня підготовки учнів з будь-якого предмету, видами педагогічного тестування, рівнями сформованості знань учнів, основними етапами створення тестового інструменту (предметних тестів), процедурами оцінювання та аналізу результатів тестування:

234567

На наступному етапі доповіді Людмила Іванівна продемонструвала декілька тестових завдань та прокоментувала послідовність та логіку їх розв’язування:

8910

Далі Л.І. Яременко визначила терміни «угадування» та «прийоми угадування», охарактеризувала та продемонструвала на прикладах сім основних прийомів угадування відповідей до тестових завдань з математики:

11121314151617181920

Насамкінець Л.І. Яременко порекомендувала перелік літератури щодо тематики своєї доповіді:

21

По закінченню доповіді Л.І. Яременко учасники семінару зацікавлено обговорювали запропоновану тему, пропонували своє бачення застосування прийомів угадування відповідей до тестових завдань з математики при підготовці учнів різних профілів до ЗНО та висловили вдячність спікеру засідання науково-методичного семінару.

Запрошуємо науковців, вчителів, студентів та усіх бажаючих до участі у роботі наступного засідання науково-методичного семінару «Актуальні проблеми навчання математики, інформатики та економіки», яке відбудеться 22 грудня 2022 року!