Щорічний День відкритий дверей на факультеті математики,  природничих наук та технологій – це традиційний захід, мета якого полягає у зацікавленні старшокласників нашими пропозиціями навчання на факультеті, аби надалі вони могли зробити перший крок до своєї освіти у ЦДУ імені В. Винниченка.

У суботу, 19 листопада, викладачі кафедри інформатики та інформаційних технологій разом з іншими кафедрами взяли участь у заході «День відкритих дверей».  Цього року кафедра інформатики та інформаційних технологій презентувала три локації.

Перша локація присвячена Робототехніці (доцент О.Ф.Баранюк). У ній були представлені такі експонати:

  • Роботизована рука (робот-маніпулятор), має 4 ступені свободи і клешню. Має пульт керування, підключений кабелем. Наразі ведеться робота зі студентами над тим, щоб зробити безпровідне дистанційне керування від контролера.
  • Чотириколісна роботизована платформа від DFRobot, має вбудований контролер з дистанційним керуванням від смартфона через Bluetooth.
  • Саморобна двоколісна роботизована платформа з дистанційним керуванням, має контролер Arduino, драйвер двигунів, Bluetooth-контролер, керується зі смартфона з Android-додатку через Bluetooth.
  • Фрагмент системи моніторингу мікроклімату з кольоровим графічним дисплеєм. Побудований на основі контролера Arduino, має датчики температури і вологості, дані виводяться на кольоровий графічний дисплей.

У другій локації (доцент С.О.Шлянчак) представлено цікаві мікрокомп’ютери  на базі Micro:bit, які зараз набули особливої популярності в сфері освіти, оскільки можуть програмуватись за допомогою JavaScript, Python або блочного коду makecode.microbit.org.

У третій локації (доцент О.В.Рєзіна) презентовано яскраві приклади комп’ютерної графіки засоби мови Python з використанням бібліотеки Tkinter, розроблені студентами спеціальності «Інформатика» та «Комп’ютерні науки».

Старшокласники цікавились, окрім представлених стендів також облаштуванням лабораторій, умовами вступу, відвідали комп’ютерні класи 202 та 204.

Чекаємо на поповнення рядів першокурсників!

20221119 09431020221119 09432720221119 09434120221119 09512620221119 095451

Інформацію підготувала О.В.Присяжнюк