Студенти спеціальності 015 Професійна освіта (Цифрові технології) Роман Островський і Денис Павлюк продовжують брати активну участь у серії заходів під назвою «Профорієнтаційна презентація університету».

11 листопада 2022 року делегація студентів та викладачів Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка відвідали Олександрію, де презентували здобутки нашого закладу вищої освіти.

Представники факультету математики, природничих наук та технологій презентували створених власноруч роботів, яких зібрали під час занять.Глядачі побачили можливості роботів, ознайомилися з їхніми основними функціями. Всі присутні ознайомилися зі здобутками студентів спеціальності 015 Професійна освіта (Цифрові технології) у напрямку цифровізації та створення роботизованих систем.

Учні з цікавістю слухали презентацію про роботів, а також пильно спостерігали за тим як саме правильно керувати ними. Зокрема, вони ознайомились з роботом Ладифі, яким керував Островський Роман. Студент продемонстрував основний механізм робота, показав як саме відкривається / закривається щелепа пристрою, тим самим здивував глядачів: «А як це можливо?». Відповідаючи на це запитання, Роман розповів про те, що робот має спеціальний механізм зі шестернями, який був зібраний за допомогою двох наборів «LEGO», а також повідомив про те, що керування відбувається зі спеціального блоку управління. Продемонструвавши Ладифі, Павлюк Денис розповів про ще одну розробку, а саме робота-павука, який був видрукований повністю за допомогою 3D принтера, що є на факультеті математики, природничих наук та технологій. Переглядаючи презентацію, глядачі ознайомилися з відеороликом, як саме робот може пересуватися квартирою та отримали коротку розповідь про його керування.

Велику зацікавленість у присутніх викликала інформація про те, що студенти активно співпрацюють з відділом протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області Департаменту кіберполіції НПУ. Павлюк Денис розповів про проєкт «Мрія» та ознайомив глядачів з відеоматеріалом від департаменту кіберполіції, а також запропонував охочим долучитися до бота, завдяки якому вони можуть допомогти в боротьбі на інформаційному фронті. Наприкінці виступу Денис наголосив, що кожен українець – ВОЇН на своєму фронті.

Після завершення нашого виступу, зала заповнилась оплесками, надихнувши нас, студентів, працювати ще більше та сумлінніше. Дякуємо за теплу зустріч, а ми з нашими роботами продовжуємо свою мандрівку Кіровоградщиною.

изображение viber 2022 11 11 13 19 42 467изображение viber 2022 11 11 13 20 43 182изображение viber 2022 11 11 13 20 44 053изображение viber 2022 11 13 15 45 05 177

Інформацію підготували студенти групи ЦТ20Б Денис Павлюк і Роман Островський