Ні війна, ні перебої з постачанням електроенергії або відсутність інтернету, ніщо не може зупинити прагнення вчителя вдосконалюватись, отримувати нові знання та новий досвід. І колектив нашого університету завжди готовий допомогти. З 24 по 28 жовтня 2022 року викладачами кафедри природничих наук і методик їхнього навчання вперше проводились заняття для слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів фізики та астрономії «Теоретико-практичні аспекти викладання фізики та астрономії». Участь у курсах взяли вчителі закладів загальної середньої освіти та коледжів не лише м.Кропивницький та Кіровоградської області (м.Олександрія), але й з інших регіонів України, зокрема з Миколаївської області, м.Кам’янка (Дніпропетровська область), м.Нова Каховка (Херсонська область).

Кожного дня викладачі (професор І.В.Сальник, доценти – О.В.Волчанський, Е.П.Сірик, О.О.Чінчой) зустрічалися із слухачами курсів на платформі GoogleClass та розглядали актуальні питання методики навчання фізики та астрономії у сучасному комп’ютерно орієнтованому середовищі навчального закладу. Заняття проводились як у вигляді лекцій, так і вебінарів, тренінгів та круглих столів. Вчителі активно працювали, не лише отримували новий досвід, але й ділились власним. Викладачі протягом навчання ознайомили їх з такими питаннями, як розвиток навичок самоосвітньої діяльності учнів, STEM та його впровадження, методика розв’язування фізичних задач різного рівня, сучасні тенденції у фізичному експерименті, запровадження хмарних технологій у навчанні фізики та астрономії. Основний акцент робився на особливостях навчання фізики та астрономії в умовах запровадження дистанційних та змішаних форм організації освітнього процесу. Дуже зацікавили вчителів матеріали, які надавали викладачі.

Наші слухачі залишились задоволені корисними порадами, які вони отримали, та цікавим спілкуванням, дякували за можливість у такі нелегкі часи мати змогу зростати професійно. А викладачі отримали зворотній зв’язок: на заключному занятті ми почули ті питання, які найбільше цікавлять вчителів. Є куди рухатись далі!

зображення viber 2022 10 30 19 14 51 423зображення viber 2022 10 30 19 15 01 175

Перший досвід вийшов вдалий! Чекаємо на подальшу співпрацю!

Інформацію надано професором І.В.Сальник та доцентом О.В.Волчанським