Згідно навчального плану  факультету математики, природничих наук та технологій студенти ІІ курсу магістратури денної форми навчання спеціальності: 014 Середня освіта (Математика) (група МІЕ21М) у 2022–2023 навчальному мають проходити виробничу практику з математики в 10–11 класах загальноосвітніх шкіл І–ІІІ ступенів, коледжів, ліцеїв, гімназій.

Фото 1

На настановчій конференції до практики, яка відбулася 02 вересня 2022 року були присутні завідувач кафедри математики та методики її навчання доктор педагогічних наук Юлія Володимирівна Ботузова, керівник практики доцент кафедри математики та методики її навчання Людмила Іванівна Яременко, методисти практики з математики – викладачі кафедри математики та методики її навчання і студенти.

Фото 2Фото 3

Керівник практики Людмила Іванівна Яременко повідомила присутнім про те, що завершальний етап педагогічної практики магістрів-математиків розпочинається 05 вересня 2022 року і триватиме 4 тижні – з 05 вересня по 30 вересня 2022 року. Практика здійснюватиметься у змішаній формі. Це означає, що студенти зможуть як безпосередньо спілкуватися з учнями на уроках та позакласних заходах в очному режимі, так і використовувати найрізноманітніші можливості засобів дистанційної форми навчання під час виконання завдань практики та удосконалення професійних компетентностей.

Людмила Іванівна погодила зі студентами остаточний розподіл баз практики – шкіл І–ІІІ ступенів, коледжів, ліцеїв, гімназій тощо:

Фото 4

та надала усі необхідні методичні матеріали та рекомендації щодо успішного проходження виробничої практики студентами-випускниками:

Фото 5

Особливо важливим питанням, зважаючи на війну в країні, було питання дотримання техніки безпеки та правил поведінки під час сирени на уроці. Тому студенти отримали необхідні рекомендації щодо цього, мали пройти інструктаж з техніки безпеки та заповнити відповідну Google-форму.

Фото 6

У період проходження педагогічної практики студенти мали виконувати  завдання відповідно до функцій вчителів математики та класного керівника.

Тому керівник практики Л.І. Яременко ознайомила студентів-практикантів з їх безпосередніми обов’язками під час практики, завданнями практики з математики, звітною документацією та критеріями оцінювання завдань практики:

Фото 7Фото 8Фото 9Фото 10

03 жовтня 2022 року закінчилася педагогічна практика магістрантів-математиків. Студенти мали час для оформлення звітної документації.

26 жовтня 2022 року відбулася підсумкова конференція за результатами переддипломної практики. Керівник практики Л. І. Яременко охарактеризувала загальні умови проходження практики студентами, коротко нагадала завдання практики та систему оцінювання різних видів роботи студентів-практикантів.

Далі практиканти поділилися враженнями та представили свої доповіді на обговорення присутніх методистів та одногрупників.

Фото 11

Доповідь на тему «Організація наукового дослідження (математичний напрям)» презентувала Катерина Олегівна Буц, зокрема, розповіла про виявлення та підтримку обдарованих дітей, особливості їхнього залучення до інтелектуальної та творчої діяльності:

Фото 12

Аліна Володимирівна Дядик схарактеризувала етапи та можливості проведення дистанційних занять з використанням дошки СleverMaths та поділилася власним досвідом використання дошки СleverMaths на уроках математики:

Фото 13Фото 14

На особливостях підготовки учнів старших класів художньо-естетичного профілю до ЗНО з математики наголосила Марина Іванівна Меднікова, зокрема, розповіла про навчання учнів 10 мистецького класу прийомів угадування:

 Фото 15Фото 16

Вікторія Василівна Осіпова ознайомила учасників конференції з організацією навчання в 5 класі НУШ:

Фото 17Фото 18Фото 19Фото 20Фото 21Фото 22Фото 23Фото 24Фото 25Фото 26

Можливості використання інтерактивних технологій на уроках математики продемонструвала Аліна Станіславівна Поповкіна:

Фото 27Фото 28Фото 29Фото 30Фото 31Фото 32Фото 33Фото 34

Виступи практикантів спричинили жваве обговорення запропонованих тем та продемонстрували високий рівень володіння матеріалом!

Методисти побажали студентам-випускникам нових творчих досягнень, успішного закінчення навчання та отримання дипломів магістра!

Кафедра математики та методики її навчання