Система професійної педагогічної освіти сьогодні ставить на перший план оволодіння студентами загальними і фаховими компетентностями. Це передбачає формування особистісних якостей, які в майбутній професійній діяльності дозволять самостійно й результативно розв’язувати життєві та професійні завдання, ефективно діяти у проблемних ситуаціях. Розвиток пізнавальної активності та професійної мотивації студентів забезпечує квазіпрофесійна діяльність (квазі – від лат. quasi – ніби, немов), яка уможливлює включення майбутніх фахівців у змодельовані реальні педагогічні ситуації майбутньої професійної діяльності.

20 жовтня 2022 року практичне заняття з курсу «Екологічна переробка матеріалів» разом із викладачем – доцентом Л. О. Чистяковою провела студентка ІІ курсу спеціальності 014.10 Середня освіта «Трудове навчання та технології» Наталія Тіхонова. Надзвичайно цікавим і змістовним стало обговорення теми «10 ідей як «озеленити» вашу шафу», в якій йшлося про зміну способу життя людей та заохочення до філософії Zero West – «нуль відходів».

Також Наталія розповіла про власний досвід відповідального споживання, продовження життєвого циклу речей завдяки їх модифікації, показала, як із речей, які вже не носяться, пошити модну сумку для закупів та декорувати її розписом. Студентки групи ЛП21Б активно долучилися до обговорення питань, а студентка-магістрантка – відчула, які конкретні завдання, а також інформаційні ресурси і уміння їй потрібні, щоб сформувати компетентності у відповідності до майбутньої професійної діяльності.

Рисунок1Рисунок2Рисунок3Рисунок4

Інформацію надано кафедрою технологічної та професійної освіти