21 червня 2022 року на факультеті математики, природничих наук та технологій відбулася гостьова лекція викладачів факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, доктора педагогічних наук, професора Валентини Титаренко та кандидата педагогічних наук, доцента Юлії Срібної для студентів спеціальності 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології) та 015 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості). До зустрічі доєдналися завідувач кафедри теорії та методики технологічної освіти доктор педагогічних наук, професор А. Ю. Цина, навчальний майстер С. М. Шпортюк  та студентка Алла Козленко.

Лекція «Вишивальне мистецтво – національне надбання України» відкрила для присутніх унікальність ручного вишивання як одного з видів рукодільного мистецтва. Валентина Титаренко презентувала книгу «Вишивальне мистецтво Полтавщини», наголосила на значенні української вишивки як національної цінності, розповіла про українські рушники, вишитий одяг та вагомості вишивання у популяризації українських традицій серед молоді.

Юлія Срібна продемонструвала практичне значення книги, яка стане у пригоді тим, хто бажає самостійно опанувати українську вишивку, адже в ній детально представлено інструкційні картки різних технік вишивання. Цікавою стала презентація рушників, вишитих традиційною вишивкою Полтавщини «Білим по білому», доповненою іншими техніками, яких налічується понад сотню; традиційного народного костюму, теж оздобленого витонченою вишивкою.

На завершення лекції щирі слова подяки за співпрацю та цінний досвід висловили декан факультету Тетяна Фурсикова, завідувач кафедри Микола Садовий, доценти Людмила Чистякова та Оксана Абрамова.

1 12233