13 травня 2022 року відбувся захист курсових проєктів студентів освітньої програми «Середня освіта (Інформатика та Математика)».

Студентка Софія Настусенко представила дослідження на тему «Нетрадиційні форми навчання на уроках інформатики», у якій дослідила можливості використання різноманітних онлайн платформ для організації нестандартних уроків з інформатики за умов дистанційного навчання. Її вибір зупинився на платформі Genially (https://genial.ly/ ) як ефективному інструменті створення інтерактивного вмісту. Ресурси цієї дошки підвищують продуктивність навчання. Цю платформу можна використовувати не лише для створення слайдів презентації, а й інфографіки, зображень, каталогів тощо. У рамках курсового дослідження на платформі Genially студентка створила урок-квест для знавців мови програмування Python (https://view.genial.ly/6258327e17af9f001152c080/interactive-content-kvest-gra-algorimi-i-programi ).

Студентка  Анастасія Красніцька дослідила можливості організації перевернутого навчання на уроках інформатики. У процесі роботи було з’ясовано, що застосування перевернутого класу дає найкращі результати, коли тема уроку є інтегрованою з математикою. Тому було прийняте рішення розробити методичні матеріали до тем «Табличний процесор. Використання формул у Excel» та «Поняття циклу. Цикл із лічильником». Були розроблені матеріали для самостійного опрацювання учнями, конспекти уроків, дібрані відеоматеріали.

Обидві роботи характеризуються інноваційністю, мають практичну значущість, та перспективи подальших досліджень.

захист курсових

Підготувала Рєзіна О.В.