Студенти IІІ курсу групи ПО19БС та IV курсу групи ПО18Б першого освітнього рівня «бакалавр» спеціальності 015 «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)» проходили виробничу (педагогічну) практику на базі Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі. Базами проходження практики студентів IІІ курсу групи КТ19БС та IV курсу групи КТ18Б першого освітнього рівня «бакалавр» спеціальності 015 «Професійна освіта (Комп’ютерні технології)» були вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації: Кропивницький будівельний фаховий коледж, Піщанобрідський професійний аграрний ліцей та професійно-технічне училище №36 смт. Новгородка Кіровоградської області.

Особливістю виробничої (педагогічної) практики було те, що студенти на початку заглибились у коло реальних проблем педагога професійного навчання та педагога комп’ютерно-орієнтованих дисциплін. Вивчали зміст стандартів професійної освіти, ознайомились із формами виховної роботи класного керівника.

Із введенням воєнного стану в країні практика набула дистанційних форм. Студенти використовували сучасні інформаційні технології, набули професійних вмінь та навичок роботи в реальних педагогічних умовах.

Оволоділи теоретичними і методичними знаннями та вміннями проведення уроків відповідно до нових тенденцій реформування професійно-технічної освіти з використанням активних, інтерактивних методик, інформаційних засобів навчання.

Студенти виконали всі завдання практики, про що звітували на підсумковій конференції. Керівництво практики здійснювали методисти з фаху: доцентка кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Чистякова Л. О., старші викладачі кафедри ТМТПОПБЖ Куценко Т. В., Щирбул О.М., методист з педагогіки, доцентка кафедри педагогіки та менеджменту освіти Краснощок І. П. та методист з психології, доцент кафедри філософії, політології та психології Мельничука С. К.

На платформі Meet були підведені підсумки педагогічної практики. Презентаціями представили свої звіти студентка групи ПО18Б Швайка Валерія, групи КТ19БС Головченко Вікторія.

Керівники практики відзначили відповідальність та сумлінне ставлення присутніх студентів, побажали успішно скласти випускні іспити. Чекаємо наших студентів у магістратурі.

12345