Цими днями студенти спеціальностей 014 «Середня освіта (Біологія та здоровя людини)» та 014 «Середня освіта (Хімія») завершили проходження виробничої педагогічної практики. Практика є обов’язковою складовою підготовки вчителя, запорукою успішної педагогічної роботи в майбутньому.

Попри те, що в країні почалися військові дії, вимушені канікули в освітніх закладах, подальша ситуація, яка постійно погіршувалася – це не стало нам на заваді успішно виконати програму виробничої педагогічної практики. Ми намагалися доповнити теоретичну підготовку і вдосконалювали методичні вміння і досвід:  зокрема про сучасні інтерактивні методи навчання на уроках біології й хімії, впроваджували їх у моделі конспектів уроків, відпрацьовували навички розробки презентацій, інфограм на платформі Canva.

11 квітня в Google Meet відбулася звітна онлайн-конференція,  де ми ділились один із одним власними напрацюваннями та здобутками. Конференцію відкрила декан факультету математики, природничих наук та технологій доцентка Т. В. Фурсикова. Тетяна Володимирівна  привітала нас із завершенням виробничої практики і побажала нам отримати гарні оцінки.   На конференції  також були присутні студенти-заочники, активно ставили питання, цікавилися проходженням нашої практики, розповідали про своє проходження практики. Незважаючи на складну ситуацію, ми справилися з поставленими завданнями: підготували різнотипові моделі уроків з біології, хімії та основ здоров’я, розробили інтерактивні, сучасні мультимедійні презентації до кожного з уроків, пройшли курси підвищення кваліфікації (вебінари) для педагогічних працівників, апробували розробки на освітніх сайтах «НаУрок» та «Всеосвіта» – отримали сертифікати, подяки й грамоти.

Також вітали нас та аналізували наші результати методисти виробничої практики з педагогіки – доцентка Т. О. Кравцова, з психології – доцент С. К. Мельничук, з хімії – ст. викладач Т. О. Форостовська, з біології – професорка Г. В. Дефорж. Підсумок конференції підвела методист з біології, керівник практики – професорка Н. А. Калініченко. Всі методисти були задоволені нашими результатами, побажали нам успіхів у майбутньому.

Біологія й хімія, хоч і складні науки, проте студенти впоралися з поставленими завданнями і ми сміливо можемо стверджувати, що студенти-практиканти готові до відповідальної  праці вчителя.

Скрiн 1Скрiн 2Скрiн 3Скрiн 4Скрiн 5Скрiн 6Гердов Артурimageimage 1image 2Чуйко Полiна

Все буде Україна!

Матеріал підготував староста БХ18Б групи Безсмертний Богдан.