Навіть у складні воєнні часи викладачі кафедри МСІТ продовжують науково-дослідну робота зі студентами, зокрема керують роботою студентських наукових гуртків та проблемних груп. На засіданні проблемної групи «Статистичний аналіз даних» (керівник – доцентка кафедри МСІТ Катерини Сергіївна Акбаш) студент групи СТ21М Віктор Токар представив наукову роботу «Дослідження факторів впливу на динаміку зміни середньорічної температури в Україні», основою для якої стала стаття автора, опублікована на сайті https://phm.cuspu.edu.ua/ojs/index.php/SNYS/article/view/1912/pdf .

Робота присвячена дослідженню факторів, які впливають на показник температури в України та побудові моделей для прогнозу подальших температурних змін. З огляду на тенденцію до підвищення температури в останні роки дослідження чинників, що спричинюють ці зміни, є винятково важливим, оскільки це допоможе спрогнозувати коливання температури в майбутньому. Наукові прогнози про очікувані зміни температури є важливими як для життя пересічного українця, так і для певних галузей вітчизняного виробництва. Результати роботи можуть стати корисним джерелом інформації для прийняття управлінських рішень у деяких галузях промисловості.

Роботу подано  до участі в ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Науки про Землю (гідрометеорологія)».

до новини 1

Активна наукова діяльність кафедри МСІТ є свідченням того, що в колективі факультету математики, природничих наук та технологій переважають позитивні патріотичні настрої. Усі ми до єдиного віримо, що скоро життя налагодиться й факультет продовжить давати якісну освіту всім здобувачам. Світ підтримує нас, а отже, все буде Україна!

Інформацію підготувала доцентка кафедри МСІТ О. В. Присяжнюк