17 лютого 2022 року відбулась онлайн-зустріч студентів спеціальності 014.15 Середня освіта (Природничі науки) з представником психологічної служби університету Оксаною Миколаївною Гуровою.

Психологічна служба є структурним підрозділом ЦДПУ, який здійснює організаційні, координаційні та навчально-методичні функції в галузі практичної психології серед студентської молоді.

Цього разу на зустрічі обговорювали та ілюстрували прикладами з життя особливості педагогічних ситуацій, які можуть виникнути в процесі навчальної діяльності, прогнозували емоційну реакцію та поведінку вчителя в таких умовах.

У підсумку дійшли висновку, що в будь-якій ситуації необхідним є особистісний підхід. Слід пам'ятати про особливості темпераменту кожного учня і враховувати це при розв’язанні педагогічних проблем. Дієвою є порада завжди намагатися знайти спільну мову з учнями, бути для них авторитетним наставником і водночас другом, здатним на підтримку й розуміння.

Зустрічі з практичним психологом допомагають майбутнім педагогам на етапі їхнього фахового становлення. Особливої актуальності така зустріч набуває напередодні педагогічною практики.

изображение viber 2022 02 18 12 58 05 944изображение viber 2022 02 18 12 58 06 775

Інформацію підготували студенти групи ПН18Б Буднікова Світлана, Худякова Вікторія та куратор О.М.Трифонова