21 лютого 2022 року студенти четвертого курсу, майбутні вчителі інформатики та математики, ідуть на свою першу виробничу практику. Поради та настанови практикантам надала вчитель інформатики вищої категорії, учитель-методист ліцею «Науковий» С. П. Гонтова.Гостя розповіла про шляхи налагодження  стосунків з дітьми, про те, як стати для них не лише наставником, а й другом, про виховання терпимості й толерантності.

Учитель наголосила на ретельній підготовці до уроків, яка, зокрема, полягає, в тому, щоб продумувати кожну деталь заняття, мати гнучкий план дій, експериментувати з формами та методами роботи, заохочувати дітей до командної діяльності, не боятися учнівських запитань.

Особливу увагу було приділено організації дистанційного навчання. Одна з важливих порад – використання онлайн сервісів як альтернативи локальному програмному забезпеченню. Студент групи ІНФ18Б Влад Носачов запитав, як організувати роботу з учнями, що не мають удома комп’ютера або ноутбука? Учитель порадила надати навчанню духу змагальності, що вмотивує таких учнів до пошуку альтернативних шляхів виконання завдань з інформатики.

Розмова пройшла в дружній, невимушеній атмосфері. На зустрічі була присутня куратор групи, гарант освітньої програми «Середня освіта (Інформатика та Математика)» О. В. Рєзіна.

g1