21–23 грудня на базі Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2022" в номінації "Інформатика".

Змагання передбачало два тури: у перший день учасники проходили тестування та розв'язували комплексне завдання на рівні II етапу Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій та з інформатики. За результатами цього дня з 25 учасників було обрано 10 найсильніших.

Слід зазначити, що 16 з 25 учасників та майже усі члени журі обласного етапу – випускники нашого факультету, які успішно працюють у навчальних закладах Кіровоградської області.

23 грудня змагання продовжилося конкурсом «Майстер-клас»: у дистанційному режимі учасники мали підготувати й провести для членів журі майстер-клас за темою, обраною жеребкуванням.

За підсумками двох турів кращими виявилися вчитель інформатики Олександрійського навчально-виховного комплексу (ЗНЗ І-ІІ ступенів №17-ліцей) Олександр ДРОБОТ, учитель математики та інформатики Перегонівського ліцею Перегонівської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області Ярослав ЖАБЧІЦ та вчитель фізики та інформатики комунального закладу «Академічна гімназія Кропивницької міської ради» Лілія ПАЛІЙ. У січні на третьому етапі змагань з-поміж них буде обрано переможця, який представлятиме Кіровоградську область на Всеукраїнському етапі змагань.

 1  4

Детальніше дізнатися про учасників та ознайомитися з матеріалами обласного конкурсу можна на сайті https://sites.google.com/view/vr2022lito/