Студенти групи ГІ18Б (спеціальність: 014 Середня освіта (Географія) разом з  куратором, кандидатом географічних наук Антоніною Володимирівною Зарубіною  провели краєзнавче історико-географічнедослідження, присвячене життю генерала Георгія Еммануеля в нашому місті.У рамках дослідження краєзнавці відвідали залишки склепу родиниЕммануелів, де похований генерал (район Масляниківки).  

У 1829 році Георгій Еммануель організував і очолив наукову експедицію на гору Ельбрус(5642 м). На честь Георгія Еммануеля названа поляна на схилі Ельбруса, яка й досі є базовим табором для альпіністів, що здійснюють сходження на цю вершину.За результатами успішної експедиції генерал був обраний почесним членом Пітербурської академії наук. 

Поранення, які генерал отримав на військовій службі, змусили його вийти у відставку, і в 1831 році він оселився в Єлисаветграді. З нашим містом протягом декількох століть буде пов’язана доля його нащадків. 

Генерал Георгій Еммануель був непересічною людиною свого часу. У літопис роду Еммануелів назавждивписана єлисаветградська сторінка.

FB IMG 1639470869525FB IMG 1639470872975

Інформацію підготували голова студради ФМПНТ А.О. Грушевська та кандидат географічних наук А.В. Зарубіна

\