Студенти 4 курсу факультету математики, природничих наук та технологій спеціальності 014 Середня освіта (Природничі науки) відвідали ферму та сироварню «Лісова коза».

Екскурсія тривала 2 години. Спочатку була розповідь про історію створення господарства, особливості утримання та розведення альпійських кіз, корисні властивості молока цих тварин. Екскурсовод наголосив, що для забезпечення здоров’я тварин на фермі діють жорсткі норми біологічної безпеки та повний ветеринарний контроль. Особлива увага приділяється переробці молока та виробництву сиру. Для цього споруджено цілий виробничий комплекс, де змонтоване сучасне устаткування для виробництва всіх типів сиру та іншої молочної продукції.

Далі студенти відвідали контактний зоопарк, де мали змогу погодувати кізочок та зробити гарні фото з ними. Біля території, на якій проживають ці чудові істоти, розташований маленький погрібок, тут і відбулася перша дегустація сиру та вина (студенти повнолітні?). Задоволені відвідувачі мали час сфотографуватися в спеціально обладнаних фотозонах та погратися в цікаві ігри. До речі, всі локації для ігор екологічні, виготовлені з дерева. Наприкінці екскурсії студентів чекала ще одна смачна дегустація – молока та сиру. Час на фермі промайнув непомітно, тож плануємо завітати сюди ще хоча б раз. 

IMG20210905141918photo 2021 09 14 21 55 10photo 2021 09 05 22 18 14photo 2021 09 14 21 56 14пIMG20210905151513IMG202109051419189photo 2021 09 07 08 51 27photo 2021 09 07 08 51 38photo 2021 09 07 08 52 00photo 2021 09 14 22 03 56

Інформацію підготували студенти групи ПН18Б Худякова Вікторія, Канчук Уляна та куратор групи О.М.Трифонова