Виробнича педагогічна практика передбачає практичну професійну підготовку в умовах педагогічної діяльності майбутніх педагогів професійного навчання. Педагогічна практика студентів спеціальності 015 «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)» розпочалась з першого лютого 2021 року на базі Державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі». Під час настановної конференції, яка проходила в дистанційному режимі на основі комунікаційної платформи Zoom, студенти ознайомились з програмою педпрактики, отримали завдання і пояснення методистів щодо підготовки та проведення уроків, позакласних та виховних заходів, на період практики.

1

В перший день практики відбулось знайомство з адміністрацією, майстрами виробничого навчання, педагогами професійного навчання та учнями груп швейного профілю в які розподілили студентів.

23

З перших днів практики студенти вивчали педагогічний досвід майстрів виробничого навчання, педагогів професійного навчання, класних керівників, ознайомлювались із календарно-тематичними планами, методичними матеріалами. На першому тижні заступник директора з навчально-виховної роботи Алєксеєвець Вікторія Саввична ознайомила практикантів із системою виховної роботи закладу професійної освіти.

45

На початку практики в ліцеї проводився Тиждень знань безпеки життєдіяльності «Здоров’я – дорожче за золото!» в якому всі навчальні групи брали активну участь. У актовій залі відбулось нагородження дипломами та цінними подарунками команд переможців та керівників команд, які взяли участь у конкурсі відеокліпів про важливість репродуктивного здоров’я.

67

Набуваючи першого педагогічного досвіду, студенти готуються до перших занять, виконання завдань з педагогіки та психології.

Побажаємо нашим студентам творчих успіхів під час проходження педагогічної практики.