27 вересня студенти фізико-математичного факультету мали унікальну можливість зустрітися з режисером фільму "Кіборги" та захисником Донецького аеропорту – Андрієм Шараскіним.

Андрій – приклад свідомої та відповідальної людини, на власному прикладі довів, що бути захисником можна не за професією, а лише за покликом серця. У мирному житті – актор та режисер, учасник Майдану, далі був командиром роти в "театрі бойових дій".

001

На зустрічі говорили на тему суспільну активності та відповідальності, звернули увагу на результат становлення системи освіти.

За словами Андрія, мета освіти – забезпечити всі умови аби зрозуміти себе, віднайти та максимально розвинути свої ключові компетенції. Наша мета не робити все «для годиться», а знайти себе і зрозуміти у чому ми найкращі. Будь-яка система освіти базується на сакральних цінностях, тому саме батькам відведена одна з найвідповідальніших ролей – підготувати своїх дітей бути активними учасниками суспільства. Не можна сформувати власну громадську позицію, коли людина існує окремо, сама по собі.

002

Функції і обов'язок кожного з нас, як громадянина, брати активну участь у розбудові своєї Країни. Ми мусимо бути психологічно готовими підставити плече допомоги, коли то буде необхідно, а не стояти осторонь, у той час як хтось поруч потребує допомоги. Не зламавши стіни зони комфорту та не розвіявши стереотипи, мало хто зможе зрозуміти свою мету в житті. Щоб чогось досягнути, кожен має багато вчитись і далі працювати, аби засвоїти і зрозуміти все на практиці. Вищий навчальний заклад є чудовою платформою, аби в повній мірі розкрити свій потенціал та почати робити перші кроки до своєї мрії.

003

Відомий факт, формування особистості довготривалий процес. Ще з дитинства маємо готувати свідоме покоління, що прагне і вміє правильно діяти в колі свого оточення. Але щоб зробити це, маємо бути свідомими та відповідальними ми.

004

Андрій наголосив, не обов’язково бути лідером, аби відстоювати свої ідеї. Цілком достатньо мати хоча б трьох однодумців, разом з ними та кожен може спробувати ситуацію навколо себе.  

Наприкінці Андрій закликав студентів не  зупинятися у пошуку себе, проявляти ініціативу, адже від того, ким ми станемо сьогодні залежить наше завтра.

Повідомлення підготувала студентка ІІІ курсу спеціальності «Трудове навчання та технології» Козлова Світлана.