3 вересня 2018 року в ЦДПУ ім. В. Винниченка відбулася урочиста посвята студентів-першокурсників, де кожен мав змогу почути привітання із початком насиченого і цікавого студентського життя. Цього року до студентської фізматівської родини влилось більш ніж дев'яносто першокурсників, які навчатимуться на різних спеціальностях факультету. Окрім того, навчання в магістратурі продовжили більше 120-ти студентів-магістрів.

2

Студенти-першокурсникb усіх спеціальностей університету та ліцеїсти зібралися на площі біля пам'ятника Володимиру Винниченку, аби взяти участь у святковій програмі, виголосити клятву студента та заспівали гімн «Гаудеамус».

3

З привітальним словом виступив ректор університету професор Семенюк О.А., який, звертаючись до присутніх, висловив упевненість, що першокурсники, вступивши до педагогічного університету, зробили правильний вибір. Адже ЦДПУ ім. В. Винниченка – один з найкращих педагогічних вузів України, де оволодівають фахом, здійснюють наукові дослідження, розвивають культуру, мистецтво, спорт. Тут зростають справжні фахівці, які навчатимуть та виховуватимуть молоде покоління.

Також студенти побачили виступи музичних та танцювальних колективів, почули вітальні слова від гостей свята та студентів старших курсів.

4

Після завершення урочистостей студенти фізмату були запрошені до 214 аудиторії факультету, де декан професор Ріжняк Р.Я. провів першу лекцію про особливості навчання на факультеті, представив кожній групі досвідченого наставника – куратора групи, які з перших хвилин почали працювати з групою – вручили студентські квитки.

5

Також студентам було представлено кафедру фізичного виховання й спорту, де кожен зміг обрати для себе спортивну секцію за власним вподобанням для подальших занять фізичною культурою.

6

Деканат фізико-математичного факультету щиро вітає першокурсників! Бажаємо бути відкритими для світу; не боятися нового, випробовувати себе в нових починаннях, бути активними, працювати наполегливо і результативно!