23-26 квітня відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Інформатика» серед студентів старших курсів класичних університетів, педагогічних університетів і технічних ВНЗ України. Протягом останніх десяти років олімпіада проводиться на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» на кафедрі системного аналізу і управління.

001

В цьому році в олімпіаді брало участь 45 студентів з 16 областей України, серед них студенти фізико-математичного факультету групи ІН14Б Мельник Д. та Сокол М.

Олімпіада проводилась у два етапи. Перший – теоретичний – аналіз теоретичних знань учасників змагання (без використання комп’ютерів). Оцінювались знання як з фундаментальних дисциплін (дискретна математика, теорія алгоритмів та методики обчислень, теорія інформації та кодування та ін.), так і з професійних дисциплін підготовки бакалаврів (магістрів) з інформатики та інформаційних технологій. Другий тур – практичний, орієнтований на розробку та налаштування програм на комп’ютерах. Учасникам практичного туру було запропоновано п’ять задач. При оцінюванні результатів розв’язання задач було використано автоматичне тестування exe-файлів програм. Бали нараховувались окремо за розв’язання кожного з тестових прикладів.

002

Найкраще з наших студентів виступив на олімпіаді Мельник Дмитро, який зайняв 12 місце із 45 у загальному заліку.