Восени минулого року у Кропивницькому стартував  унікальний пілотний проект «Молодіжний парламент». Головна мета проекту – зібрати активну та творчу молодь міста та області. Депутатів парламенту обирали шляхом закритого голосування на округах найбільших вузів Кропивницького, а їх нарахувалось аж 12.

2

Звичайно, що у кожного кандидата була своя програма та передвиборча кампанія, на деяких округах була неймовірно жорстока та запекла боротьба за мандат депутата. Після голосування із 90 кандидатів, залишилось всього 42 депутати – представників інтересів власного електорату. Тепер щокварталу у стінах міської адміністрації проходить засідання Молодіжної парламенту, де вирішуються глобальні проблеми та затверджується подальший план дій парламенту. Завдяки комітетам, які збираються для опрацювання ідей, створення регламенту, дії парламенту злагоджені. Парламент виявився справжньою рушійною силою. Минув рік зі старту проекту і семінари, тренінги, соціальні проекти зробили зі вчорашніх студентів молодих політиків.

34

Приємно на фоні всього парламенту вирізняється і кількісно і якісно 12 депутатів ЦДПУ ім. В. Винниченка, з яких двоє – студент спеціальності «Фізика» Грищенко Владислав та студентка спеціальності «Технологічна освіта» Шипуліна Анна – представляли фізико-математичний факультет. За цей час зусиллями молодих політиків було створено місце відпочинку у переході між 7-поверховим та старим корпусом. Проведено не одна конференція, одна з них про наболілу для студентів тему «5130: за чи проти?», яка показала низький рівень знань студентами власних прав та правової бази, також з цього плавно вирізнилась інша проблема – пасивності студентів. Студентами нашого університету було відвідано не один обласний район, де проводились зустрічі із школярами для виявлення їх ідей та ініціатив (а їх, як виявилось, не мало, при чому часом ідеї дивували своєю креативністю та оригінальністю). Також депутати молодіжного парламенту беруть активну участь у заходах нашої області і міста. Ми перші мали змогу підняти прапори Європейського  Союзу в день підписання безвізу. Зустрічали президента України в день відкриття оновленої дитячої обласної лікарні . Були учасниками акції «Потяг єднання», в ході якої зустріли 250 осіб, яким провели екскурсії містом, обговорили теми які стосуються молоді. Приймали участь у всеукраїнському мистецькому фестивалі. Єфективно приймаєм участь в озелененні нашого краю в рамках проекту «Майбутнє лісу у твоїх руках».

5

Молодіжний парламент – це генератор розумних, інтелігентних, інтелектуальних молодих лідерів, які вірять у свої сили і свою країну .

6

Тому хочеться лише побажати їм наснаги та креативності! Пишаймося нашою талановитою та креативною молоддю!

7

 Презентацію про справи Молодіжного параламенту Кіровоградської області можна подивитися тут.