8 грудня 13 студентів фізико-математичного факультету за підтримки викладачів О.П.Макарчука та В.О.Романова взяли участь у LXXIV студентській математичній олімпіаді імені Вільяма Ловелла Патнема.

Олімпіада імені Патнема є націо­нальним змаганням з матема­тики для студентів університетів та коледжів США і Канади, що проводиться щорічно з 1938 р. Олімпіаду названо на честь американського юриста, банкіра та філантропа В. Л. Патнема (1861-1923).

За роки свого існування змагання стало однією з найбільш престижних студентських олімпіад у світі. Олімпіаду в США та Канаді адмініструє Американська математична асоціація (MAA). З 2008 року в Україні проходить дзеркало цього змагання. Його організує механіко-математичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка за тими ж завданнями, що й у американських студентів, за домовленістю з локальними організаторами у США та Канаді.

Детальніше ознайомитись з історією олімпіади, умовами проведення, завданнями та учасниками можна на сайті: http://putnam.ho.ua/putnam.html. Там же будуть оголошені результати цьогорічного змагання.