«Загублені на фізматі» – саме під такою назвою відбувся квест 27 квітня 2017 року в рамках тижня факультету. Участь у змаганнях взяли команди «Апельсини» (першокурсники спеціальності Математика) та «Банани» (студенти першого курсу спеціальності Статистика).

Кожна команда отримала карту завдань. Маршрути складалися з 6 позицій, розташованих у навчальних аудиторіях 7-поверхового корпусу, але порядок проходження позицій для команд був різний.

2

У позиції «Відгадай швидко» вимагалося виконати низку завдань, захованих у заархівованих файлах. У позиції «Рахуй швидко» перевірялися математичні здібності команд. У позиції «Думай швидко» командам довелося відповідати на запитання інформатичної вікторини.

Дуже сподобалося учасникам (і спостерігачам) завдання «Шукай швидко» – знаходити у 505-й аудиторії заховані папірці з написами складових комп’ютера, – та завдання «Збирай швидко», де потрібно було правильно з’єднати складові системного блоку. І, нарешті, у позиції «Розпізнай швидко» командам довелося ближче познайомитися з експонатами нашого музею інформаційних технологій. У музеї не сумували і організатори квесту: не кожного дня можна дозволити собі пограти у СуперМаріо на справжній ігровій приставці 1995 року виробництва.

3

Інформаційними спонсорами та розробниками квесту стали студенти-четвертокурсники спеціальностей Математика та Фізика, які після шкільної практики готові організувати кого завгодно.

Усі завдання були водночас складними і цікавими як для «Апельсинів», так і для «Бананів». Протягом усього змагання команди не поступалися одна одній. Однак при підведенні підсумків з’ясувалося, що «Банани» все ж впоралися з маршрутом (зараховувався лише час, витрачений безпосередньо на виконання завдань) на одну хвилину швидше суперників: 37,3 проти 38,34.

4

Тим не менше усі отримали гарні емоції, перевірили свої знання з інформатики, розважилися, ще й поласували призами.

Бажаємо усім – організаторам і учасникам, – так само вдало виступити і на головному квесті цього семестра – літній сесії, яка для 4 курсу починається вже з наступного тижня.

5

Повідомлення підготували Марія Спиридонова та Ірина Лупан.

678910111213141516171819