10-12 квітня 2017 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини на факультеті професійної та технологічної освіти було проведено ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Технологічна освіта».

Участь в олімпіаді взяли студенти з 19 провідних вищих навчальних закладів України, а також 7 вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації. Серед учасників – студенти фізико-математичного факультету спеціальності «Технологічна освіта»

1

Терещенко Ольга (61група)

 2

Віляда Максим (41 група).

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Технологічна освіта» проводився як особиста першість у вигляді системи очних змагань майбутніх вчителів трудового навчання.

Більше 140 учасників олімпіади протягом трьох днів проходили такі етапи конкурсу:

• презентація здобутків факультету;

• розробка плану-конспекту уроку;

• захист творчих проектів;

• тестування з професійно-орієнтованих дисциплін; 

• проведення фрагментів уроків.

34

Під час проходження усіх етапів наші студенти виявили високий рівень теоретичних знань, уміння діяти у нестандартних ситуаціях, швидко адаптуватися до нових умов навчального середовища. Високу оцінку від членів журі отримали проекти, які студенти виконали вдома та захистили у процесі проходження конкурсу.

Також на високому рівні були розроблені уроки, де чітко реалізовані освітня, розвивальна та виховна функції процесу трудового навчання.

Як результат, за підсумками усіх етапів олімпіади, Ольга Терещенко виборола ІІІ місце, а Максим Віляда отримав грамоту учасника олімпіади. Крім того, команда студентів отримала грамоту за високий рівень проведення фрагментів уроку.

567

Але олімпіада запам’яталася не лише проходженням усіх етапів. Цінним стало спілкування з провідними науковцями технологічної освіти, з колегами-студентами з усіх куточків України, відвідуванням легендарного «Софіївського парку».

А ми вітаємо наших переможців і зичимо нових здобутків!

89