На фізико-математичному факультеті завершилося голосування у конкурсі «Краща вишиванка», яке тривало з понеділка 14 жовтня, коли на факультеті святкували свято Покрови і День козацтва, і нарешті підсумки підведено, а переможців нагороджено.

Участь у голосуванні взяли 970 осіб, які визначили серед 17 конкурсантів трьох найкращих. Радує те, що на конкурс були представлені як сучасні вишиванки, так і сорочки із бабусиної скрині. І до числа фіналістів дійшла старовинна вишиванка, що говорить про те, що зв'язок поколінь не припиняється ніколи…

Ще за часів Київської Русі сорочка слугувала як натільним, так і верхнім одягом і шилася з полотна чи сукна. Мала велику кількість варіантів крою і орнаментації: колоритно оформлені святкові, більш стримані пожнивні та повсякденні сорочки тощо, які виготовлялися з полотна різної якості. Нині на Україні підвищений інтерес до вишиванок. Адже вишивана сорочка - це оберіг українства та збірник зачаклованих тайнописів; неповторна ознака національної приналежності і гордості; зрештою – це гарний спосіб самовираження молоді, яка не терпить одноманітності та сірості, натомість в усі часи прагне чимось вирізнитися серед ровесників. Вишита сорочка не підвладна примхам моди, бо однаковою мірою, сама по собі, є модою і священним символом.

У підсумку голосування визначено трьох фіналістів:

І місце – Харченко Анастасія (34,7%)

ІІ місце – Салата Аліна (28,5%)

ІІІ місце – Кругловська Юлія (11,1%)

Усіх учасників конкурсу привітав декан факультету професор Ріжняк Р.Я та нагородив кожного почесною грамотою. А фіналісти отримали подарунки на згадку про конкурс.

Вітаємо усіх учасників Параду вишиванок і наступного року чекаємо нових учасників. Приєднуйтесь!