Google Hashcode 2017 – це командне змагання з програмування, яке організовується компанією Google для студентів та девелоперів всіх рівнів. За умовами конкурсу слід зібрати команду, вибрати мову програмування для вирішення реального завдання від Google. Найкращі команди прямують до Парижу для участі в фінальному етапі! Реєстрація тривала до 29 січня 2017.

2

Фізматівська команда у складі студентів спеціальності Інформатика: Гавриленка Кирила, Носко Юлії, Міхава Володимира, Туртуріки Віктора єдина у нашому місті досягла результату у попередньому відборі Google Hashcode Kropyvnitskyi 2017.

Цьогорічна задача була пов'язана з відохостингом YouTube. Задані були відомості про центральний сервер, що містить всі відео, кеш-сервери із заданою місткістю та кінцевіх користувачі. По кінцевих користувачах зведена статистика по популярності того чи іншого відео. Також дано швидкість відповіді центрального та кеш серверів до кожного з клієнтів. Необхідно визначити, яким чином оптимально розмістити відео на кеш-серверах, щб мінімізувати час завантаження відео для кінцевих користувачів.

Отже, наша команда єдина в м. Кропивницькому набрала 78 балів з 118, розв’язавши 3 з 4-х задач. Вітаємо і бажаємо успіхів у наступних турах змагань!