Минулих вихідних, із 20 по 22 січня, 32 команди із різних куточків України приймали участь у всесвітньому программістському марафоні з написання ігор. Серед учасників – дві команди з фізмату педагогічного університету.

Темою цьогорічного хакатону були хвилі (або дія “махати” від третьої особи) – “Waves” англійською.

Cargo waves – команда із двох студентів 4-го курсу фізико-математичного факультету: Олійника Владислава та Носко Юлії, та колишнього студента факультету історії та права Олександра Гергардта (і як би те не звучало також програміста;) ) за 48 годин розробила пригодницьку гру про події на вантажному транспортному кораблі, який вийшов з ладу посеред океану і відважного капітана котрому було необхідно ходити палубою корабля та шукати в контейнерах деталі для ремонту. В кожному із відкритих контейнерів, які знаходив капітан, були сховані предмети якимось чином пов’язані із хвилями, чи то магніти, музичні інструменти, або ж тварини що користуються ехолокацією.

3

SkiWave: A Day On The Melting Pole – команда із двох студентів 4-го курсу фізико-математичного факультету: Гавриленко Кирила та Міхава Володимира, за 48 годин розробила нескінченний ранер про лижника на північному полюсі. Герой займався щоденною рутиною – транспортуванням пакунків, але через глобальне потепління йому доводиться мати справу з величезною хвилею, що загрожує його безпеці.

2

Детальніший опис, вихідні коди, скріншоти, відеозапис та трейлер гри, а також посилання на саму гру можна знайти на офіційному сайті Global Game Jam:

1. Cargo Waves – http://globalgamejam.org/2017/games/cargo-waves

2. SkiWave – http://globalgamejam.org/2017/games/skiwave-day-melting-pole

Наші студенти не залишились без призів: учасник команди SkiWave, Міхав Володимир, отримав ліцензійну копію гри “Might & Magic® Heroes 7” як найперший зареєстрований в Україні учасник Global Game Jam’у. Команда Cargo Waves була нагороджена новим планшетним комп’ютером Lenovo – призом за сьоме місце всеукраїнському заліку.