На заняттях з дисципліни «Технологія приготування страв» формується система знань студентів з основ організації обслуговування; товарознавства харчових продуктів; теплової обробки продуктів; значення харчових жирів, овочів, яєць, молока та молокопродуктів, риби і рибних продуктів, м'яса та м’ясних продуктів, зерна та продуктів його переробки у харчуванні людини; технології первинної обробки овочів, риби, м’яса, сільськогосподарської птиці і дичини; технології приготування страв і гарнірів з круп та макаронних виробів, страві гарнірів з овочів, страв з риби, страв з яєць та сиру, страв з м'яса; технології приготування супів, соусів, холодних страв і закусок.На лабораторно-практичних заняттях формується система вмінь та навичок тудентів з технології складання меню; сервірування столу до сніданку, обіду, вечері; визначення енергетичної цінності продуктів; нарізки овочів та фруктів; приготування страв з овочів; розбирання риби і приготування напівфабрикатів натуральних та з котлетної маси; приготування страв з риби; приготування страв з м’яса; приготування страв з яєць; приготування страв з сиру; приготування страв і гарнірів з круп; приготування супів; приготування виробів з заварного і бісквітного тіста; приготування гарячих і холодних закусок і страв; приготування солодких страв і напоїв.