ОРГАНІЗАЦІЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ ЯК ПРЕДМЕТ ЕКСПЕРТИЗИ

Артем Миколайович Завітренко

Анотація


У статті розкрита проблема проведення експертизи особливостей організації дистанційного навчання в закладі загальної середньої освіти в умовах воєнної загрози. У роботі проілюстрована методологія моніторингового дослідження, що використовувалася управлінням Державної служби якості освіти в Кіровоградській області та проаналізовані результати такого моніторингу в одній з шкіл області.


Повний текст:

PDF

Посилання


Биков В.Ю. Моделі організаційних систем відкритої освіти: Монографія. Київ, Атіка, 2008. 684 с.

Докучаєва В.В. Експертиза як метод прогностичної оцінки в процесі створення інноваційних педагогічних систем. Вісник Дніпропетровського університету економіки та права імені Альфреда Нобеля. Серія «Педагогіка і психологія». 2011. № 1. С. 27–32.

Єльникова Г.В. Атестація загальноосвітніх навчальних закладів в Україні: передумови, зміст, експеримент: наук.-метод. посіб. Харків, Гімназія, 1999. 160 с.

Канівець Т.М. Основи педагогічного оцінювання: навч.-метод. посіб. Ніжин, Видавець ПП Лисенко М.М., 2012. 102 с.

Кухаренко В.М. Дистанційне навчання: умови застосування. Дистанційний курс: Навчальний посібник: 3-є видання. В.М. Кухаренко, О.В. Рибалко, Н.Г. Сиротенко; за ред. В.М. Кухаренка. Харків, НТУ «ХПІ», Торсінг, 2002. 320 с.

Маноха І.П. Експертиза. Енциклопедія освіти. Гол. ред. В.Г. Кремень. Київ, Юрінком Інтер, 2008. 1040 с.

Мармаза О.І. Експертиза закладу освіти та його об’єктів у контексті кваліфікаційної роботи здобувача вищої освіти зі спеціальності «Менеджмент». Управління школою. 2020. 22–24. 55–69.

Мармаза О.І. Стратегічний менеджмент. Харків, Планета-Принт, 2015. 103 с.

Петренко Л.М. Педагогічна експертиза: технологія експертного оцінювання результатів навчальних досягнень учнів. Харків, Основа, 2007. 176 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.