ОСОБЛИВОСТІ ПРОФІЛЬНОГО ВИВЧЕННЯ ТЕМИ "РЕГУЛЮВАННЯ ДОРОЖНЬОГО РУХУ" УЧНЯМИ 10 КЛАСУ ЗА СПЕЦІАЛІЗАЦІЄЮ "АВТОСПРАВА"

Максим Володимирович Реплянчук, Андрій Іванович Ткачук

Анотація


У статті розглянуті нові підходи при профільному вивченні старшокласниками теми "Регулювання дорожнього руху" на уроках "Технологій" за спеціалізацією "Автосправа", за рахунок більш ефективного компонування та подачі відповідного лекційного матеріалу з допомогою системи мультимедійних презентацій під час лекційних відео-конференцій в умовах дистанційного навчання. Показано, що більш ретельного опрацювання учнями 10 класу при вивченні нових правил регулювання дорожнього руху потребує саме значення дорожніх знаків, дорожньої розмітки, дорожнього обладнання, та їх значення і характеристики. Визначено, що дорожні знаки мають перевагу перед дорожньою розміткою і можуть бути постійними, тимчасовими та із змінною інформацією. Показано, що тимчасові дорожні знаки розміщуються на переносних пристроях, дорожньому обладнанні або закріплюються на щиті з фоном жовтого кольору і мають перевагу перед постійними дорожніми знаками.


Повний текст:

PDF

Посилання


Венгер А.С., Волобуєва Т.В. Організація дорожнього руху : навчальний посібник. Одеса : ОАДК ОНПУ, 2020. 187 с.

Дерех З.Д., Заворицький Ю.Є. Правила дорожнього руху України з ілюстраціями основних положень. Київ : Арій, 2022. 80 с.

Козаков Є. Підручник з водіння автомобіля та безпеки дорожнього руху. Харків : Моноліт, 2021. 320 с.

Мигаль Г.В., Протасенко О.Ф. Безпека та організація дорожнього руху: навчальний посібник. Харків : Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «Харків. авіац. ін-т», 2021. 85 с.

Парасюк В.М., Демків Р.Я., Когут В.М. Безпека дорожнього руху : навчальний посібник. Львів : Львівський державний університет внутрішніх справ, 2022. 340 с.

Постанова Кабінету Міністрів України "Про Правила дорожнього руху" № 1306 від 10.10.2001 (в редакції від 04.11.2023 р.). URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1306-2001-%D0%BF#Text.

Тимовський О.А., Тимовська Н.О., Тимовська Ю.О. Правила дорожнього руху в малюнках. Тернопіль : Навчальна книга, 2014. 128 с.

Фоменко О.Я. Правила дорожнього руху України : автошкола (коментар у малюнках). Київ : УКРСПЕЦВИДАВ, 2019. 112 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.