ВИКОРИСТАННЯ ДИДАКТИЧНОГО ПРОЄКТУ У ПРОФЕСІЙНОМУ САМОВИЗНАЧЕННІ УЧНІВ 10-11 КЛАСІВ

Тетяна Ніколаєва, Олександр Миколайович Царенко

Анотація


У статті розглядаються методичні особливості використання дидактичного проєктування для планування уроків технологій профорієнтаційного спрямування. Зазначається, що профорієнтаційна робота у закладах загальної середньої освіти має інтегруватися у цілісний освітній процес і сприяти успішному вибору майбутній професії випускниками. Визначені умови, за яких профорієнтаційна робота вчителя технологій буде ефективною. Наведено фрагмент уроку технологій профорієнтаційного спрямування, на якому вчитель не тільки ознайомлює старшокласників з програмним матеріалом, тобто з різними галузями виробництва та професіями, а й розвиває в них професійний інтерес, творче ставлення до праці, бажання працювати та вміння розуміти сенс і досконалість праці.


Повний текст:

PDF

Посилання


Бєлошицький О. Соціально-педагогічні проблеми профорієнтації учнівської молоді. Трудове навчання. 2012. № 4. С. 46–51.

Бережна Л. Проектування як фактор підвищення професіоналізму вчителя. Імідж сучасного педагога. 2010. № 1 (100). С.41–43.

Закатнов Д.О. Технології підготовки учнівської молоді до професійного самовизначення : монографія. Київ : Педагогічна думка, 2012. 160 с.

Повалій Л.В., Мачуська І.М. Професійне самовизначення старшокласників: метод. рек. Кіровоград : Імекс-ЛТД, 2014. 51 с.

Царенко О. М. Оцінювання результатів профорієнтаційної діяльності вчителя технологій. Проблеми методики фізико-математичної і технологічної освіти. Кропивницький : РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2017. Вип. 11. Ч. 3. С. 145–148.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.