МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ ЗАСТОСУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ 3D ДРУКУ ТА КОМП’ЮТЕРНОГО МОДЕЛЮВАННЯ В ЗАКЛАДАХ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ

Олександр Валерійович Галь, Андрій Андрійович Залевський, Микола Ілліч Садовий, Дмитро Вікторович Соменко

Анотація


У сучасному світі, на фоні стрімкого розвитку технологій, освіта в усіх її проявах вимушена адаптуватися до нових викликів та впроваджувати інновації для підготовки майбутніх фахівців. Однією з ключових технологій, яка завойовує світ професійної (професійно-технічної) освіти, стає 3D друк та комп’ютерне моделювання. Ці методи не лише революціонізують підходи до навчання, але й створюють унікальні можливості для студентів та педагогів.

У статті розглядаються методичні засади використання технологій 3D друку та комп’ютерного моделювання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти. Зокрема, акцентується увага на перевагах цих інструментів для поглиблення теоретичних знань студентів, формування практичних навичок та підготовки до високотехнологічного ринку праці. Розглядаються конкретні приклади успішного впровадження та педагогічного використання цих технологій з метою забезпечення якісного і сучасного освітнього процесу.


Повний текст:

PDF

Посилання


Манжілевський О.Д., Іскович-Лотоцький Р.Д. Сучасні адитивні технології 3D друку. Особливості практичного застосування : навчальний посібник. Вінниця: ВНТУ, 2021. 105 с.

Трифонова О.М., Колесніченко Ю.В., Садовий М.І., Соменко Д.В. Методика навчання мультимедійних графічних пакетів та систем автоматичного проєктування в умовах дистанційної освіти. Інноваційна педагогіка. 2023. Вип. 58, Т. 2. С. 135–140.

Хомутенко М.В., Садовий М.І., Трифонова О.М., Курнат Г.Л. Особливості формування проектно-технологічної компетентності засобами 3D-моделювання. Наукові записки. Серія: Педагогічні науки (ЦДПУ ім. В. Винниченка). Кропивницький, 2020. Вип. 191. С. 170–175.

Яригін В.А., Вислоух С.П. Аналіз параметрів, що впливають на якість 3D друку. Materialsof the 20th International Scientificand Technical Seminar «Мodern questions of production an drepairin industry and in transport», March 23-29, 2020, Kosice, Tbilisi, Georgia. С. 180-183.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.