СИСТЕМА ЛІНІЙНИХ АЛГЕБРАЇЧНИХ РІВНЯНЬ ПРИ ПІДГОТОВЦІ УЧНІВ ДО ОЛІМПІАДИ

Ольга Василівна Фатич, Інна Геннадіївна Ключник

Анотація


У даній публікації досліджується теоретичне та практичне використання системи лінійних алгебраїчних рівнянь та методика підготовки учнів до олімпіади. Системи лінійних алгебраїчних рівнянь відіграють важливу роль у математиці, оскільки до них зводиться велика кількість задач лінійної алгебри, теорії диференціальних рівнянь, математичної фізики тощо, та областей фізики й техніки, де застосовуються ці математичні теорії. У статті наводяться конкретні приклади методів розв’язування системи лінійних алгебраїчних рівнянь та підхід до учнів. Для розв'язання цих завдань використовуються різні методи і підходи, включаючи за формулою Крамера, матричний метод, методом Гауса. Ця стаття підкреслює важливість цієї теми і заохочує до подальших досліджень та відкриттів в цій області.


Повний текст:

PDF

Посилання


Бевз В.Г. Історія математики у фаховій підготовці майбутніх учителів: Монографія / В.Г. Бевз. – Київ : НПУ ім. М.П.Драгоманова, 2005. – 360 с.

Бурда М І. Особливості організації навчання математики в 10–12 класах на профільному рівні / М.І. Бурда, О.І. Глобін // Вісник Черкаського університету. – Серія «Педагогічні науки». – Вип. 150. – Черкаси, 2009. – С. 24–31.

Вороний О.М. Готуємось до олімпіади з математики [книга 1] – Бібліотека журналу «Математика в школах України» / О.М. Вороний. – Харків : Основа, 2008. – Вип. 5 (65) – 128 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.