ОСОБЛИВОСТІ ТЕСТОВОГО КОНТРОЛЮ З МАТЕМАТИКИ У ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ СТАРШОКЛАСНИКІВ ДО ЗНО

Анна Олександрівна Демченко

Анотація


 На сучасному етапі всі заклади вищої освіти в Україні приймають на навчання випускників шкіл за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, тому ця тема є досить актуальною. У статті описано використання узагальнення та систематизації при підготовці учнів до ЗНО, та використання тестових технологій для оцінювання навчальних досягнень учнів. Висвітлюються особливості методики підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання, етапи яких необхідно притримуватись. Наведено помилки, які можуть допускати учні при підготовці. Подаються рекомендації учням щодо підготовки до тестування  з математики.


Повний текст:

PDF

Посилання


Горбань О.В., Горбань Г.П. МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ І ПРОВЕДЕННЯ ТЕСТУВАННЯ ЯК ВИДУ НАВЧАЛЬНОГО КОНТРОЛЮ. (дата звернення 18.11.2022)URL: http://kafmen.ru/library/compilations_vak/eiu/2009/2_3/p_174_179.pdf

Неліна О.Є. Систематизація та узагальнення знань і вмінь учнів як засіб активізації їх пізнавальної діяльності // Засоби навчальної та науково-дослідної роботи: Збірник наукових праць / за ред. проф. В.І.Євдокимова і проф. О.М.Микитюка. - Харків: ХДПУ, 1999. - Вип. 10. - С 93-97.

Особистісно орієнтоване навчання математики: сьогодення і перспективи. Матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції, м. Полтава, 8–9 квітня 2008 року. – Полтава: АСМІ, 2008. – 252 с.

Боруха Ю.С. АКТИВІЗАЦІЯ ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ НА УРОКАХ ГЕОМЕТРІЇ З ВИКОРИСТАННЯМ ІКТ // Збірник наукових статей студентів фізико-математичного факультету. – Випуск 7. – Суми: ФМФ, 2013. – 402c.

Яременко Ю.В., Олійник В.А., Яременко Л.І. ПЕДАГОГІЧНЕ ТЕСТУВАННЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ПІД ЧАС УЗАГАЛЬНЕННЯ Й СИСТЕМАТИЗАЦІЇ ВІДОМОСТЕЙ ПРО ФУНКЦІЇ ТА ЇХ ВЛАСТИВОСТІ У ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ ДО ЗНО // Наукові записки. Серія: Проблеми методики фізико-математичної і технологічної освіти. – Кропивницький: ЦДПУ ім. В.Винниченка, 2020 – Випуск 14. – С. 8-17.

Анастази А. Психологическое тестирование. - 7-е изд. - СП6.:Питер, 2005. —688 с.

Мельников И.И. Как решать задачи по математике на вступительных экзаменах.- М.: Изд-во Моск. уп-та, 1990. — 304 с.

Навчальна програма з математики для ЗНЗ (профільний рівень) // Міністерство освіти і науки України. URL: https://osvita.ua/school/program/program-10-11/58879/ (дата звернення: 19.11.2022).


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.