ВИКОРИСТАННЯ КОМП’ЮТЕРНИХ 3D МОДЕЛЕЙ ДЛЯ РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ЗАДАЧ НА ПІРАМІДУ

Ірина Олегівна Мала

Анотація


У статті розглянуто труднощі, що виникають при розв’язанні стереометричних задач на піраміду, та шляхи їх подолання. Проаналізовано можливості застосування технологій 3D моделювання до вивчення теми «Піраміда» в курсі геометрії старшої школи. Розглянуто форми, методи та засоби роботи на уроці із застосування ІКТ та 3D моделювання. Наведено приклади деяких форм роботи з учнями та модель піраміди до розв’язання типової задачі. Розкрито необхідність використання наочностей при вивченні фігур стереометрії


Повний текст:

PDF

Посилання


Аніщенко О. В., Яковець Н. І. Сучасні педагогічні технології : курс лекцій. Навч. посіб. Ніжин : Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2007. 199 с.

Жалдак М. І., Вітюк О. В. Комп’ютер на уроках геометрії. Київ : РННЦ ДІНІТ. 2004. 167 с.

Межейнікова Л. Про визначення поняття активізація пізнавальної діяльності учнів в процесі навчання. Дидактика математики: проблеми і дослідження : Міжнародний збірник наукових робіт. 2004. Вип. 22. С. 9499.

Мерзляк А. Г., Номіровський В. Б., Полонський В. Б. та ін. Геометрія: проф. рівень : підруч. для 11 кл. закладів загальної середньої освіти. Харків : Гімназія, 2019. 204 с. : іл.

Раков С. Математична освіта: компетентнісний підхід з використанням ІКТ: монографія. Харків : Факт, 2005. 360 с.

Чирко В. О. Інформаційна технологія і математична освіта. Комп’ютер в школі та сім’ї. Київ, 1998, № 2. С. 3233.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.