ГЕОПРОСТОРОВІ АСПЕКТИ ТА ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ НАРОДЖУВАНОСТІ В КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дар'я Миколаївна Білоконенко

Анотація


В статті проаналізовано динаміку показників народжуваності в Кіровоградській області загалом, а також в розрізі міст та районів, міських та сільських поселень. Розглянуто динаміку та територіальні відмінності в області абсолютних показників народжуваності, загальних та вікових коефіцієнтів народжуваності (за віком батька та матері), коефіцієнтів фертильності, а також показників позашлюбної народжуваності. Проаналізовано чинники та причини стрімкого зменшення рівня народжуваності в регіоні впродовж останніх декількох десятиліть та перспективи його зростання

Повний текст:

PDF

Посилання


Маслова Н.М. Суспільно-географічний вимір демографічних процесів в Кіровоградській області // Культура народов Причерноморья. Сімферополь, 2007. № 104. С. 76-81.

Маслова Н.М. Регіональні особливості геодемографічних процесів на Кіровоградщині // Географія в інформаційному суспільстві. Зб. наук. Праць. Київ: ВГЛ Обрії, 2008. Т. 2. С. 87-89.

Природний рух населення Кіровоградської області за 2021 рік. Статистичний бюлетень / Відповідальна за випуск Ю. Стеценко. Кропивницький: Головне управління статистики у Кіровоградській області, 2022. 41 с.

Кіровоградська область в цифрах. 2022: статист. збір. / Держ. Служба статистики України. Кропивницький: Консультант, 2022. - 47 с.

Уланчук А. І. Деякі соціально-економічні проблеми сільського населення // Матеріали і всеукраїнської заочної науково-практичної конференції 20-22 січня 2010 року «Актуальні питання сучасної економіки». URL: http://udau.edu.ua/library.php?pid=1395


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.