ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНІСТІ УЧНІВ ПРИ ВИВЧЕННІ ІНТЕГРОВАНОГО КУРСУ «ПРИРОДНИЧІ НАУКИ»

Юлія Олександрівна Самойленко

Анотація


У статті розглянуті основні питання, щодо формування екологічної компетентності засобами формальної і неформальної освіти у всіх верств населення. Вивчено застосування особистісно орієнтаційного, системно-діяльнісного і компетентнісного  підходу для вирішення проблеми формування і розвитку екологічної компетентності при вивченні інтегрованого курсу «Природничі науки». А також розроблені моделі, що включають когнітивний, ціннісно-мотиваційний і діяльнісно-мотиваційні блоки.


Повний текст:

PDF

Посилання


Бондар О. І., Барановська В. Є., Єресько О. В. та ін. Екологічна освіта для сталого розвитку у запитаннях та відповідях: науково-методичний посібник для вчителів / за ред. О. І. Бондаря. – Херсон: Грінь Д.С., 2015. – 228 с.

Концепція екологічної освіти України // Екологія і ресурси: зб. наук. праць. – 2002. – № 4. – С.5-25.

Олійник І.М., Садовий М.І., Трифонова О.М. Формування екологічної компетентності вчителів фізики при вивченні наукової спадщини І.Є. Тамма. Сучасні тенденції навчання фізики у загальноосвітній та вищій школі: [зб. матеріалів ІІ Міжнародн. наук.-практ. Інтернет-конф. присвяченої 120-річчю від дня народження І.Є. Тамма, 15-16 жовтня 2015 р., м. Кіровоград] – Кіровоград: РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2015. – С. 47-48.

Про національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року [Електронний ресурс] / Законодавство України // МОН України; Указ президента України від 25 червня 2013 р. № 344. – Режим доступу : http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/344/2013.

Садовий М.І., Трифонова О.М. Нетрадиційна енергетика та навколишнє середовище. – Кіровоград: РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2015. – 52 с.

Штофф В . А . Роль моделей в пізнанні .- Л .: 1973.- 128 с .

Чистякова Л.О. Теорія і практика розвитку екологічної культури майбутніх учителів трудового навчання та технологій у процесі рівневої підготовки: дис. … д-ра пед. наук: 13.00.04 / ЦДПУ. Кропивницький, 2021. 530 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.