МОНІТОРИНГ ФІЗИКО – ХІМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ МЕДУ

Руслан Олегович Драган

Анотація


У статті проведено оцінку показників якості меду натурального квіткового на його природність та якість як харчового продукту, який отримали на пасіках Кіровоградської області. Оцінку якості та природності меду проводили за вимогами національного стандарту України ДСТУ 4497:2005 «Мед натуральний. Технічні умови» за загальноприйнятими методиками. Досліджували такі показники якості меду, як масова частка води, діастазне число, вміст гідроксиметилфурфуролу (ГМФ), що змінювалися протягом тривалого часу.


Повний текст:

PDF

Посилання


Мед натуральний. Технічні вимоги: ДСТУ 4497:2005. - [Чинний від 2007-01- 01]. – К.: Держспоживстандарт України, 2007. – (Національний стандарт України).

Дубініна А.А., Малюк Л.П., Селютіна Г.А., Шапорова Т.М., 7. Кононенко Л.В., Науменко В.А. Токсичні речовини у харчових продуктах та методи їх визначення. – К.: ВД “Професіонал”, 2007. – 384 с.

Application to honeys from a small geographic area. Usefulness of amino acid composition to discriminate between honeydew and floral honeys. /M. Iglesias, C. De Lorenzo, M. Polo [at al.] // J. Agric. Food Chem. 2004. V. 52. P. 84-89.

Ouchemoukh S., Louaileche H., Schweitzer P. Physicochemical characteristics and pollen spectrum of some Algerian honeys. // Food Control . 2007. V. 18.P. 52-58.

Development of a robust method for the quantitative determination of disaccharides in honey by gas chromatography. / E. de la Fuente, M.L. Sanz, I. Martinez-Castro [at al.] //J. Chromatogr. a 2006. V. 1135. P. 212-218.

In vitro investigation into the potential prebiotic activity of honey oligosaccharides. / M. Sanz, N. Polemis, V. Morales [at al.] // J. Agric. Food Chem. 2005. V. 53. P. 2914-2921.

Evolution of fructose and glucose in honey over one year: influence of induced granulation. / M. Cavia, M. Fernandez-Muino, E. Gomez-Alonso [at al.]// Food Chem. 2002. V. 78. P. 157-161.

Bogdanov S. Honey in medicine: a review // Bee Product Science. 2017. P. 1-28.

Role of honey in modern medicine./ S.A. Meo, S.A. Al-Asiri, A.L. Mahesar [at al.] // Saudi Journal of Biological Sciences. 2017. V.24. № 5. P. 975-978.

Samarghandian S., Farkhondeh T., Samini F. Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research // Pharmacognosy Research. 2017. V.9. № 2. P. 121-127.

Gheldof N., Engeseth N. Antioxidant capacity of honeys from various floral sources based on the determination of oxygen radical absorbance capacity and inhibition of in vitro lipoprotein oxidation in human serum samples. // J. Agric. Food Chem. 2002. V. 50. P. 3050-3055.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.