МЕТОДИКА УЗАГАЛЬНЕННЯ ТА СИСТЕМАТИЗАЦІЇ ЗНАНЬ УЧНІВ З ТЕМИ: «КВАДРАТИЧНА ФУНКЦІЯ ТА ЇЇ ВЛАСТИВОСТІ» В УМОВАХ ПІДГОТОВКИ ДО ЗНО

Анастасія Володимирівна Лисуненко

Анотація


У статті розглянуто проблему узагальнення і систематизації знань старшокласників з теми «Квадратична функція та її властивості», продемонстровані їх методи та форми: проходження тестів і вправ різного рівня складності, метод проектів, узагальнені таблички, експрес-опитування, створення графіків у GeoGebra, Desmos. На основі аналізу наукових джерел проаналізовано поняття, властивості та алгоритм побудови квадратичної  функції. Запропоновані узагальнені таблички, щодо кращого засвоєння учнями розглядуваної  теми при підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання.


Повний текст:

PDF

Посилання


А. Г. Мерзляк, В. Б. Полонський, М. С. Якір. Алгебра : підруч. для 9 кл. загальноосвіт. навч. закладів : навч. посіб. Харків : Гімназія, 2017. 272 с.

А. Капіносов, Г. Гап’.к, Л. Кондратьєва, О. Мартинюк, С. Мартинюк. Математика : Збірник тестових завдань для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання : підр. і посіб. Тернопіль, 2013. 336 с.

Є. П. Нелін. Алгебра в таблицях : навч. посіб. для учнів 7-11 класів. Харків : Світ дитинства, 1998. 116 с.

Л. М. Аруг. Алгебра : Матеріали для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання : навч. посіб. Харків : 〖Країна мрій〗^тм, 2008. 136 с.

Міністерство освіти і науки України. URL : https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/navchalni-programi (дата звернення: 16.11.2021)

О. Є. Неліна. Систематизація та узагальнення знань і вмінь учнів з алгебри як засіб активізації їх пізнавальної діяльності. Київ, 2003. 20 с.

Сайт «ЗНО-ОНЛАЙН» створений та підтримується інтернет-ресурсом «Освіта.ua». URL : https://zno.osvita.ua/mathematics/ (дата звернення: 16.11.2021)


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.