ТЕХНОЛОГІЇ ФОРМУВАННЯ НАВИЧОК САМООСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ФІЗИКИ

Інна Ігорівна Жабіцька

Анотація


Успішний випускник у сучасному інформаційному суспільстві повинен вміти адаптуватися до швидких змін, опрацьовувати значну кількість інформації, навчатися та самонавчатися протягом усього життя, щоб бути конкурентоспроможними на дедалі глобалізованому ринку праці. Щоб залучити учнів до процесу самоосвіти та заохотити їх самостійність у навчанні, ми запропонували використовувати поетапну технологію формування навичок самоосвіти. Технологія передбачає три етапи: організаційний, методичний та контролюючий. Вважаємо, що цілеспрямоване запровадження такої технології дозволить зацікавити учнів до самостійного навчання фізики.


Повний текст:

PDF

Посилання


Величко Л.П. Теорія і практика навчання органічної хімії у загальноосвітніх навчальних закладах: монографія. Київ: Генеза, 2006. 330 с.

Драйден Гордон. Джаннетт Вос. Революція в навчанні [пер. з англ.]. Львів: Літопис, 2005. 542 с.

Коростіль Л.А. Самоосвіта як соціальне та педагогічне явище: Збірник наукових праць. Ч.1. Суми: СумДПУ ім. А.С.Макаренка, 2008. С. 138 – 145.

Коростіль Л.А. Формування в учнів основної школи вмінь до самоосвіти в навчанні хімії: автореф. дис. на здоб. ступ. канд. пед. наук : 13.00.02. Київ, 2011. 23 с.

Нова українська школа. Концептуальні засади реформування середньої освіти. URL: https://mon.gov.ua/storage/app/media/zagalna%20serednya/nova-ukrainska-shkola-compressed.pdf (дата звернення 15.10.2020)

Сальник І.В. Концептуальні орієнтири розвитку фізичної освіти в умовах переходу на нові стандарти навчання. Збірник наукових праць Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Серія педагогічна. – Вип. 23 – К.-Под., 2017. – С.152-155.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.