ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ УЧНІВ 10 КЛАСУ ПІД ЧАС ПРОФІЛЬНОГО НАВЧАННЯ ЗА СПЕЦІАЛІЗАЦІЄЮ «КУЛІНАРІЯ»
Анотація
В статті розглянуто нові підходи до формування в учнів старшої школи технологічної культури із застосуванням інтерактивних технологій навчання при профільному навчанні «Технологій» за спеціалізацією «Кулінарія». Розглянуто поняття технологічної культури та її значення; особливості організації навчального процесу при впровадженні в навчальний процес інтерактивних методик. Проаналізовано ключове поняття інтерактивних методик, його вплив на формування технологічної культури учнів старшої школи.
Повний текст:
PDFПосилання
Бокань В. А. Культурологія: навч. посібник. – 3-є вид., стереотип. / В. А. Бокань. – К.: МАУП, 2004. – 136 с.
Гур’янова О. В. Активізація творчого мислення особистості при застосуванні нових технологій розвитку / О. В. Гур’янова. // ІІ Міжнародна наукова конференція: соціально-гуманітарні вектори педагогіки вищої школи, м. Харків, ХДАДМ / збірник матеріалів. – Х.: ХДАДМ, 2010. – С. 229–231.
Інтерактивні технології навчання: теорія, практика, досвід. Метод. посібник / [Авт. укл.: О. Пометун, Л. Пироженко]. – К.: АПН, 2002. – 136 с.
Коберник Г. Інтерактивні технології навчання – ефективний засіб формування основ життєвої компетентності молодшого школяра на уроці / Г. Коберник // Психолого-педагогічні проблеми сільської школи. – 2008. – Вип. 24. – С. 48–55.
Коберник О. Концепція технологічної освіти учнів загальноосвітніх навчальних закладів України (проект) / О.Коберник, В.Сидоренко // Трудова підготовка в закладах освіти. – 2010. – №6. – С.3–8.
Манойленко Н.В. Боса Т.М. Використання інформаційно комунікативних технологій на уроках трудового навчання (технологій). Технологічна та професійна освіта: Всеукраїнський збірник наукових праць студентів, аспірантів, викладачів і вчителів загальноосвітніх навчальних закладів / за заг. ред.: М. І. Садовий, О. М. Царенко. – Кропивницький : ФО–П Александрова М. В., 2017. – Вип 2. – 196 с. C.125–130.
Навчальна програма закладів загальної середньої освіти «Технології 10-11 класи. Профільний рівень. Спеціалізація «Кулінарія». – МОН України, 2017. – 39 с.
Посилання
- Поки немає зовнішніх посилань.