ФОРМУВАННЯ ПРИЙОМІВ ЕВРИСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА УРОКАХ СТЕРЕОМЕТРІЇ

Анастасія Олексіївна Шарпар

Анотація


У статті проаналізовано психолого-педагогічну та методичну літературу з теми дослідження. В роботі розглядаються загальні прийоми розумової діяльності як елементи евристичних прийомів, що формують навчально-пізнавальну евристичну діяльність учнів в навчанні стереометрії. Наведені приклади задач початкового, достатнього та високого рівня на побудову. Для вирішення задач було розглянуто різні прийоми евристичної діяльності. Ця стаття допоможе організувати та управляти навчально-пізнавальною евристичною діяльністю на уроці. Запропонований метод може бути сходинкою до створення альтернативи традиційному навчанню. 

Повний текст:

PDF

Посилання


Балк Г.Д. О применении эвристических приемов в школьном преподавании математики/Г.Д.Балк. – Математика в школе, 1969, № 5 – с. 21-29.

Сморжевський Ю.Л. Про принцип орієнтації на цілеспрямоване і систематичне використання прийомів евристичної діяльності учнів на уроках стереометрії в 11 класі / Ю.Л. Сморжевський // Тези доповідей ХІ-ої Міжнародної наукової конференції ім. акад. М. Кравчука. КПІ. – 2006. – С. 923.

Власенко К.В. Формування прийомів евристичної діяльності на уроках геометрії/К.В.Власенко. – К.: Рідна школа, 2003, №7 – с. 41-43

Бурда М.І. Диференціація у навчанні математики: методичні рекомендації/М.І.Бурда. – К.: УОП КДПІ, 1992 – 98 с.

Сморжевський Ю.Л. Прийоми евристичної діяльності учнів при вивченні геометрії. Диференційовані завдання / Ю.Л. Сморжевський. – Кам’янець-Подільський: Абетка, 2004. – 100 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.