СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ТА УЗАГАЛЬНЕННЯ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ З АЛГЕБРИ ЯК ЗАСІБ АКТИВІЗАЦІЇ ЇХ ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Валерій Вікторович Андросов, Наталія Михайлівна Войналович

Анотація


В статті проілюстровано методи, за допомогою яких, можна активізувати пізнавальну діяльність учнів, на уроках алгебри, під час узагальнення ісистематизації знань і вмінь, тареалізації міжпредметних зв'язків алгебри з іншими предметами, що використовують математичні методі в своїх дослідженнях.

Отже, в сучасних умовах існує протиріччя між цілями і завданнями математичної освіти, спрямованими на формування в учнів системних знань, на їх інтелектуальний розвиток, на активізацію їх пізнавальної діяльності, та недостатнім методичним забезпеченням, необхідним для розв’язування цих завдань. І саме це протиріччя ми і розглянемо.


Повний текст:

PDF

Посилання


Активизация деятельности учащихся при обучении математике/ Под ред. В.А.Дашковского. - М.: Издательство АПН, 1961. - 144 с.

Активизация познавательной деятельности учащихся на уроках физики и математики: Сборник статей. - Воронеж: Изд-во ВГУ, 1976. - 123 с.

Активизация познавательной деятельности учащихся общеобразовательной школы. - М.: Издательство АПН, 1976. - 55 с.

Алгебра: Підруч. для 8 кл. серед. шк. / Ю.М. Макаричев, Н.Г. Миндюк, К.І. Нєшков, С.Б.Суворова / За ред. С.О. Теляковського. - К.: Рад. шк., 1990. - 286 с.

Алгебра: Підручник для 9 кл. серед. шк. /Ю.М. Макаричев, Н.Г. Миндюк, К.І. Нєшков, С.Б.Суворова / За ред. С.О. Теляковського. - К.: Рад. шк., 1990.-272 с.

Алгебра і початки аналізу: Підручник для 10 - 11 кл. серед, шк. / А.М. Колмогоров, О.М. Абрамов, Ю.П. Дудніцинтаін. / За ред. А.М. Колмогорова. - К.: Рад. школа, 1992. - 350 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.