ІСААК НЬЮТОН: ЖИТТЄВИЙ ТА ТВОРЧИЙ ШЛЯХ

Оксана Олександрівна Кулик

Анотація


В статті розкриваються факти про життя і діяльність, а також найвідоміші легенди, пов’язані з фігурою відомого англійського ученого Ісаака Ньютона. Будучи великим ученим, Ньютон не вихвалявся своїми відкриттями, а завжди віддавав належну шану своїм попередникам і сучасникам, які своїми працями підготували ґрунт для його відкриттів. Ньютон був завзятим трудівником, ніколи не відволікався від теми, поки не вичерпував її до кінця. Він намагався економити час на їжі і сні, майже ніколи не вечеряв, спав мало. Іноді, щоб відволіктися від наукових дум, він читав під вечір щось легше, наприклад по медицині. Ісаак Ньютон – це досить суперечлива в різному сенсі постать. Тим не менше, він був людиною шукаючою, віруючим ученим, яскравим прикладом поєднання науки та віри і їх взаємодоповнюваності, а не суперечливості, вченим, який намагався раціоналізувати віру. 


Повний текст:

PDF

Посилання


История математики. ( В 3-х томах ) Под ред. А.П. Юшкевича. Т. 2. Математика XVII столетия. Москва, Наука, 1970, 301с.

Ньютон, Исаак – Философские и естественно-научные взгляды. Библиография. Высказывания [Електронний ресурс] Назва з екрана: https://kosmicheskiyrasum.wordpress.com/2016/09/22/5-1-6-%D0%BD%D1%8C%D1%8E%D1%82%D0%BE%D0%BD-%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%B0%D0%BA/

Философы: Исаак Ньютон [Електронний ресурс] Назва з екрана: http://intencia.ru/Filosof-view-51-5-1.html

Ісаак Ньютон – Вікіпедія [Електронний ресурс] Назва з екрана: https://uk.wikipedia.org/wiki/Ісаак_Ньютон

Ріжняк Р.Я. Розвиток інформатики та інформаційних технологій у вищих навчальних закладах України у другій половині ХХ – на початку ХХІ століття. Кіровоград, Видавництво «Код», 2014, 436 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.