РОЗВ’ЯЗУВАННЯ ПРИКЛАДНИХ ЗАДАЧ З ТЕМИ “КООРДИНАТИ ТА ВЕКТОРИ У ПРОСТОРІ”

Тетяна Олегівна Попруга, Наталія Михайлівна Войналович

Анотація


У даній публікації досліджується практичне використання координат та векторів у тривимірному просторі. Тема «Координати та вектори» є важливою складовою математичної освіти кожної людини. Вона має великий потенціал для формування ключових та предметних компетентностей тих, хто навчається. Прикладні задачі охоплюють самі різноманітні сфери людської діяльності. Завдання ж вчителя полягає в тому, щоб відшукати такі задачі та організувати цікаву і захоплюючу діяльність учнів для їх розв’язання. У статті наводяться конкретні приклади таких завдань, для розв'язання яких достатньо знати та вміти виконувати основні операції над векторами. Показано, як можна використовувати спеціалізований інтерактивний калькулятор для етапної перевірки здійснених обчислень, або взагалі позбутися рутинних обчислень.


Повний текст:

PDF

Посилання


Габрель М. М. Просторова організація містобудівних систем: монографія / М. М. Габрель. - К. : Видав. дім А.С.С., 2004. - 400 с.

Рудик А.В. Методи вимірювання координат та параметрів руху об’єктів з використанням супутникових радіонавігаційних систем: Вісник інженерної академії України, №4, 2015.

Романюк О.Н., Дудник О.О., Романюк О.В. Модифікований метод parallax mapping з використанням карти відстаней до поверхні: Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія, №1, 2017.

Кульчицька Н.В., Собкович Р.І. Застосування методів векторної алгебри в різних математичних задачах: Актуальні питання природничо-математичної освіти, №9, 2017. - 198с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.