ВИКОРИСТАННЯ WEB-СЕРВІСУ «GEOGEBRA» ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ КУРСУ ГЕОМЕТРІЇ 7 КЛАСУ

Ліна Миколаївна Шабанова

Анотація


Сьогодні суспільство активно застосовує сучасні технологічні досягнення науки в багатьох сферах діяльності, зокрема в освіті, проте не всі їхні можливості проаналізовано та застосовано. Метою статті є аналіз особливостей використання ІКТ на уроках геометрії в ЗЗСО на прикладі web-сервісу GeoGebra. У ході дослідження використано теоретичні та емпіричні методи: аналіз методичної літератури, публікацій вітчизняних періодичних видань із досліджуваної проблеми, вивчення освітніх ресурсів, систематизацію та узагальнення для формулювання висновків.

У статті розглянуто сутність поняття віртуальної дошки, як складової інформаційно-комунікаційних технологій, способи її застосування у навчальному процесі. Відображено особливості практичного застосування онлайн–сервісу GeoGebra у шкільному курсі геометрії під час дистанційного навчання. Результати проведеного дослідження можуть бути використані педагогами для застосування web-сервісу на уроках геометрії.

Віртуальні дошки є одним із засобів візуалізації та активізації навчальної діяльності ЗЗСО. У подальших дослідженнях планується провести моніторинг готовності вчителів до застосування віртуальних дошок на уроках геометрії.


Повний текст:

PDF

Посилання


Бурда М.І., Тарасенкова Н.А. Геометрія: підруч. для 7-го кл. загальноосвіт. навч. закл. Київ: Видавничий дім «Освіта», 2015. 208 с.

Істер О.С. Геометрія: підруч. для 7-го кл. загальноосвіт. навч. закл. Київ: Генеза, 2015. 184с.

Козир М.В., Павлюк О.А. Формування мотивації старшокласників до вивчення математики у процесі застосування ІКТ. Педагогічна освіта: теорія, практика. Психологія. Педагогіка : збірн. Київ : Київ. ун-т. ім. Б. Грінченка. 2018. № 30. С. 66-72.

Лазар В.Ф., Шкирта І.М. Інноваційні інформаційні технології у навчанні математичних дисциплін. Міжнародний науковий журнал «Освіта й наука». 2019. Вип. 2 (27). Ч.2. С. 22-28.

Медяний Р.М. Використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках математики. Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми. 2015. № 41. С. 104-108.

Огнівчук Л.М. Використання flash-технологій і java-аплетів в електронному навчальному курсі з елементарної математики. Інформаційні технології і засоби навчання. 2015. № 4 (48). С. 158-165.

Осадча К.П. Тьюторський супровід навчання математики засобами інформаційно-комунікаційних технологій. Інформаційні технології і засоби навчання. 2017. Том 61. № 5. С. 36-49.

Семеніхіна О.В., Друшляк М.Г., Хоростін Ю.В. Використання хмарного сервісу GeoGebra у навчанні майбутніх учителів природничо-математичних дисциплін. Інформаційні технології і засоби навчання. 2019. № 5 (73). С. 48-66.

Сердюк З.О., Васюк А.С. Використання хмарних технологій на уроках математики в старшій школі. Актуальні питання природничо-математичної освіти. 2020. № 1 (15). С. 141-150.

Смирнова І.О. Он-лайн-дошка в освітньому процесі: методичні рекомендації. Суми, 2018. 30 с.

Сучасні інформаційно-комунікаційні технології: навч. посіб. / Г. Г. Швачич та ін. Дніпро : НМетАТ, 2017. 230 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.