ПРИКЛАДНІ ЗАДАЧІ СТЕРЕОМЕТРІЇ

Олена Олександрівна Шевченко

Анотація


Стаття присвячена прикладним задачам стереометрії, яка є розділом геометрії і вивчає фігури у просторі і їх взаємне розташування. У статті розглядаються приклади задач з різних сфер( для розрахунку об’єму тіл, визначення відстаней та кутів, побудови проекцій та інше), для розв’язку яких використовуються різні методи та підходи, наприклад, застосування тригонометрії, метод вимірювання, геометричні перетворення, метод побудови та інше. Ця тема є актуальною в практичних застосуваннях для багатьох галузей ( Наприклад: архітектура, медицина, інженерія, програмування та багато інших). Стаття розкриває важливість розглянутої теми та заохочує до нових досліджень та відкриттів.


Повний текст:

PDF

Посилання


Мерзляк, А. Г., Номіровський Д. А., Полонський В. Б., Якір М. С. Геометрія: підручник для 11-го класу (профільний рівень)/ А. Г. Мерзляк, Д. А. Номіровський, В. Б. Полонський, М. С. Якір –Х. : Гімназія, 2019. - 207 с.

Істер О.С., Єргіна О.В. Геометрія: підручник для 11-го класу (профільний рівень)/ О.С. Істер, О.В. Єргіна - Київ: Генеза, 2019.- 288 с.

Дубинчук О.С., Слєпкань З.І., Філіпова С.М. Методичні особливості навчання геометрії в середньому ПТУ: Посібник. – К.: Вища шк., 1992. – 271 с.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.